Xavi: „A mai generációból hiányzik a türelem, pedig a sikerhez elengedhetetlen”

Az FC Barcelona vasárnap este a Villarrealhoz látogat, amennyiben pedig nyernek, úgy 11 pontosra növelik előnyüket a Real Madriddal szemben. Xavi Hernández sajtótájékoztatóján elmondta, fontos lenne lélektanilag nyerni, mert ezzel még nagyobb nyomás alá helyezhetnék riválisukat. Mindkét csapat akarja majd a labdát „Setién is a labdabirtoklásra törekszik, hasonló stílusú futballt preferálunk. A Villarreal egy kiváló […]

Az FC Barcelona vasárnap este a Villarrealhoz látogat, amennyiben pedig nyernek, úgy 11 pontosra növelik előnyüket a Real Madriddal szemben. Xavi Hernández sajtótájékoztatóján elmondta, fontos lenne lélektanilag nyerni, mert ezzel még nagyobb nyomás alá helyezhetnék riválisukat.

Mindkét csapat akarja majd a labdát

„Setién is a labdabirtoklásra törekszik, hasonló stílusú futballt preferálunk. A Villarreal egy kiváló csapat, Quique remek munkát végez, mióta ávette a csapatot. Kiváló kerettel rendelkeznek, erős a védelmük, a középpályán ott van nekik Parejo, aki rendkívül intelligens játékos. Hogy Gerard Moreno ott lesz-e, nem tudni. Reina szintén fontos tagja a csapatuknak, nyugalmat áraszt magából. A meccs kulcsa az lesz meglátásom szerint, hogy ki tudja majd jobban birtokolni a labdát, irányítani a játékot.”

Egy győzelemmel 11 pontra léphetnek meg

„Minden meccs kulcsfontosságú a szezon ezen szakaszában. Egyértelmű, hogy nagyobb nyomást tudunk helyezni a Realra, ha nyerünk és 11 pontra növeljük az előnyünket.”

Ansu Fati nem eladó

„Számomra Ansu Fati fontos szereplője a csapatnak, így nem eladó. Jelenleg nincs olyan játékosom, akitől megválnék, a piac ráadásul már bezárt. Nem értem őszintén ezeket a kérdéseket, januárban, az átigazolási időszakban nem volt téma, most meg igen… nem tudom ezt megérteni. Még kevésbé értem, hogy miért a klubhoz közeli sajtóorgánumok foglalkoznak ezzel a témával. Nagy reményeket fűzök Ansuhoz. ”

Busquets helyzete

„Tökéletesen ismeri a klub álláspontját. Sergio nagyon fontos játékosa a Barcelonának, egy klublegenda. A jövőjére azonban nem vagyunk ráhatással, ő dönti el, mihez kezd a nyáron.”

Gerard Moreno játéka kérdéses

„Fontos láncszeme a Villarrealnak, de azt hiszem van pár alternatívájuk arra a posztra. Morales az egyik ilyen. Remekül érzi magát, ha nála a labda, nekünk az a dolgunk, hogy megnehezítsük az életét.”

Kulcsfontosságú a türelem

„Nézzük meg Kessié esetét, aki a minap kulcsszereplője volt a Sevilla legyőzésének. Franck kellően türelmes, de a saját példámat is felhozhatnám. Három évet szerepeltem 26-os mezszámmal, majd beverekedtem magamat a csapatba.”

Túl sokat várnak rögtön az emberektől, óriási a rohanás, ez a mai generáció egyik rossz tulajdonsága. Mindent azonnal, rögtön. Én azonban türelemre intenék mindenkit, ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A Barcelona a világ legjobb klubja, de egyben a legnehezebben irányítható csapat is. Nehéz, sőt, szinte lehetetlen azonnal alkalmazkodni a körülményekhez.

Baldé hamarosan hosszabbíthat

„Beszélgettem vele négyszemközt, ahol a jövőjéről tárgyaltunk. Maradni akar, nincs benne semmiféle kétség a jövőjét illetően. A Barcelonánál szeretne maradni, mert jól érzi magát és boldog itt. Úgy hiszem sok-sok évre megvan a csapat balhátvédje.”

Sergi Roberto jövője

„Sergi, mint mindenki más, fontos számomra. Egy igazán sokoldalú játékos, aki több poszton is képes játszani, hihetetlen módon tud alkalmazkodni. Mindig betartja az utasításokat, igazi profi. Sosem duzzog, ha éppen nem játszik, nem panaszkodik. Lényeges lenne, hogy velünk maradjon. Sok helyen bevethető, ez pedig fontos számomra.”

Setién barcelonai időszakáról

„Nem sokat tudok erről, mivel Katarban dolgoztam. Az edzőt az eredményei határozzák meg, ha nem nyerek, velem is ugyanaz lesz, mint vele.”

Lewandowski fontos szereplő

„Robert egy született győztes, hozzászokott ahhoz, hogy mindig nyer valamit. Nem képes elfogadni, ha vesztesen hagyja el a pályát. Igazán karakteres játékos, a hozzáállása pedig ragályos.”

Közeledik a United elleni meccs

„Minden találkozót meg akarunk nyerni, nem rangsoroljuk őket. A legfontosabb most az, hogy a Villarreal ellen nyerjünk, erre koncentrálunk, meglátjuk, hogyan alakul majd ez a néhány nap.”

Jordi Alba nyilatkozatáról

„Kiválóan beszélt a dolgokról. Ő az egyik csapatkapitány, aki példát mutat a többieknek. Segíti a társait, rendkívül profin viselkedik, amikor pedig lehetőséget kap, akkor nagyon magas szinten teljesít. Boldog vagyok miatta.”

Messi testvérének a szavairól

Bocsánatot kért, le lehet zárni ezt az ügyet. Jól ismerem Messi családját, hálás alázatos emberek. Keményen dolgoztak azért, hogy eljussanak oda, ahol ma vannak. Az emberek olykor követnek el hibákat, Matías is, de bocsánatot kért érte, és innentől kezdve az ügy lezárult.

A középpályáról 

„A középpályának a szintje lenyűgöző, kiválóan tudják pótolni Sergiót. Frenkie könnyedsége és magabiztossága lenyűgöző. Kessié szintén fantasztikus volt a minap. Az, hogy ezen a szinten játszunk, az leginkább a középpályánkon múlik.”

Ter Stegen a klubtörténelem legjobb kapusa?

„Valdés és Ő különböző játékosok. Victor úttörő volt a maga nemében, kiválóan irányította a csapatot hátulról, egy korszakos játékos volt. Ami ter Stegent illeti, még sok éve van hátra, lábbal egészen kivételes szinten van. Mindketten rendkívüli játékosok.”

Mi a titka a csapatnak?

„Harapunk (nevet). Komolyra fordítva a szót, próbálok mindig pozitív lenni, mindent megosztok a srácokkal, amit észreveszek. Nincs semmi varázslat abban, amit csinálok. Próbálom tanítani, képezni a játékosaimat, de egyben szabadságot is hagyni nekik. Ugyanakkor még távolról sem nevezhető a szezonunk varázslatosnak, elvégre a szuperkupán kívül még nem nyertünk semmit.”

További tartalmak: