Espai Barça: a török Limak cég végzi a stadion felújítását

Hétfőn az igazgatótanács ülését követően megszületett a döntés arról, melyik cég pályázatát fogadja el a Barcelona, ami a Spotify Camp Nou felújítását illeti. A győztes pályázó végül a török Limak Corporation lett, akik Elena Fort alelnök szavaival élve: „a leggyorsabb munkát tudják garantálni, a legalacsonyabb áron”. A hétfői sajtótájékoztatón Fort elmondta, hogy a stadion felújításának […]

Hétfőn az igazgatótanács ülését követően megszületett a döntés arról, melyik cég pályázatát fogadja el a Barcelona, ami a Spotify Camp Nou felújítását illeti. A győztes pályázó végül a török Limak Corporation lett, akik Elena Fort alelnök szavaival élve: „a leggyorsabb munkát tudják garantálni, a legalacsonyabb áron”.

A hétfői sajtótájékoztatón Fort elmondta, hogy a stadion felújításának komolyabb munkálatai júniusban kezdődnek majd meg, a cél pedig az, hogy a klub alapításának 125. évfordulója előtt, mely 2024. november 29-e, ismét a Camp Nou-ban léphessen pályára a Barça. Ami a befejezést illeti, a munka 2026 júniusáig tart majd.

A gyorsaságon túl fontos szempont volt a projekt maximális árának pontos meghatározása, amit a török cég biztosítani tudott a Barcelona számára. Ez az összeg Fort elmondása szerint 900 millió euró. A végösszeg tehát ezt nem haladhatja meg, csak olcsóbb lehet. A klub a megállapodás bejelentését követően minél gyorsabban meg akarja oldani a nagyjából 1,5 milliárd eurós hitelfelvételt, melyet a Goldman Sanchs befektetési bank biztosít majd számukra.

Röviden a Limakról

A Limak Corporationt 1976-ban alapították, mely Törökország második legnagyobb nemzetközi vállalata. A cég több nagyszabású beruházásban vett már részt fennállása során: szállodákat, olajvezetékeket, repülőtereket, autópályákat, erőműveket építettek. Legkiemelkedőbb projektjük a 25,500 férőhelyes Mersin Arena megépítése volt, amely a 2013-as Mediterrán Játékok helyszínéül szolgált.

További tartalmak: