Lewandowski duplájával mentette meg a csapatot: Barcelona – Alavés 2:1

A Deportivo Alavés ellen sem javult a Barcelona jó ideje látható gyenge játéka. A katalánok gyorsan hátrányba is kerültek, végül azonban Lewandowski duplájával győzni tudtak hazai pályán.

Ha nehezen is, de nyerni tudott vasárnap délután a Barcelona, mely a Deportivo Alavést látta vendégül az Olimpiai Stadionban. A mérkőzést nem várta túl jó előjelekkel a katalán csapat, mivel a játék már hetek óta erősen döcög, ez idő alatt pedig két vereséget is elszenvedett Xavi együttese.

A mérkőzés első félideje pedig a fent említetteket támasztotta alá továbbra is sajnos. A játék ugyanis rendkívül döcögött, melyet több egyéni hiba is súlyosbított. A középkezdést követően Gündogan felelőtlen labdavesztéséből és a védelem rossz helyezkedéséből a Barça már az első percben hátrányba került, mely előre vetítette egy rendkívül szenvedős mérkőzés képét. A bekapott gól megfogta a katalánokat, Koundé bizonytalankodása után pedig majdnem ott volt a második vendég találat is, a helyzetet azonban kihagyta a vezetést megszerző Samu, az eredmény így maradt 0-1 a szünetig.

A folytatásban aztán dominánsabbá vált a Barça, teljesen beszorult az Alavés, Koundé egyik beadására pedig Lewandowski érkezett kiválóan fejjel, és vette be Sivera kapuját. Nem sokkal később a csereként beálló Ferrán Torrest buktatta az egyik vendég védő a tizenhatoson belül, amire büntetőt ítélt a játékvezető. A lehetőséggel pedig Lewandowski élt is, megfordítva ezzel a mérkőzést. Az utolsó percekben még a kitámadó Alavés kialakított néhány veszélyesebb akciót, ezek egyikéből sem született azonban szerencsére gól, így a Barcelona, ha óriási küzdelem árán is, de nyerni tudott hazai pályán.

Folytatás két hét múlva, a válogatott szünet után a Rayo Vallencano ellen, idegenben. Ott sem vár sokkal egyszerűbb feladat a fiúkra, sőt, minden bizonnyal még nehezebb lesz onnan elhozni a három pontot.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: