Pedri: „Sokat dolgozok azon, hogy több gólt lőjjek”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández mellett ezúttal a csapat rendkívül tehetséges középpályása, Pedri állt a média munkatársainak rendelkezésére kedden délután, az Inter elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. A szerdai összecsapásról – Egy döntőnek fogjuk fel ezt a mérkőzést, nagyon várjuk már, hogy elkedődjön. Csapatként kell harcolnunk a győzelemért. Pontosan tudjuk, mennyi sérültünk van, különösen a […]

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández mellett ezúttal a csapat rendkívül tehetséges középpályása, Pedri állt a média munkatársainak rendelkezésére kedden délután, az Inter elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

A szerdai összecsapásról

– Egy döntőnek fogjuk fel ezt a mérkőzést, nagyon várjuk már, hogy elkedődjön. Csapatként kell harcolnunk a győzelemért. Pontosan tudjuk, mennyi sérültünk van, különösen a védelemben, de így is elég erős keretünk van ahhoz, hogy megcsináljuk ezt a feladatot. Az elmúlt mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogyan szerettük volna, a játék több aspektusában is fejlődnünk kell. Mindent ki kell adnunk magunkból szerdán, ha nyerni akarunk, elvégre egy nagyon masszív csapatról beszélünk. Fájdalmasan ért véget az elmúlt heti meccs, mert joggal éreztük azt, hogy többet érdemeltünk, de nem volt időnk rágódni ezen, a bajnokságban ugyanis hétvégén pályára kellett lépnünk. Xavi arra kér minket, hogy sok oldalváltással játsszunk, ezzel szétzilálva az ellenfél védelmét, mi pedig igyekszünk majd ennek eleget tenni. Az ideális egy korai gól lenne, de tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz, elvégre megszállják majd a kapujuk előterét. Ha a szurkolók mögöttünk állnak, akkor hiszem, hogy minden sokkal könnyebb.

Nem gondolunk a klub gazdasági helyzetére jelenleg, csak arra koncentrálunk, hogy megnyerjük ezt a meccset. Nyerni akarunk a klub helyzete miatt és magunk miatt is, mert ott szeretnénk lenni a legjobb tizenhat között.

Hogyan érzi magát?

– Jobban érzem magam a pályán, ha közelebb helyezkedhetek a támadókhoz, ha az edző viszont máshol számít rám, akkor ott segítek, ahol tudok. Fizikálisan rendben vagyok, nagyon sok szakember követi minden lépésünket és gondoskodik arról, hogy száz százalékos állapotban legyünk. Mindezek ellenére mondom azt, hogy nem meglepőek a sérülések, rengeteg mérkőzést kell játszanunk rendkívül rövid idő alatt, folyamatosan forgatni kell a keretet, hogy mindenki lehetőséget kaphasson. Ennek szellemében dolgozunk majd tovább.

A gólok hiánya

– Nem aggódom emiatt. Megvan a csapatunk ahhoz, hogy gólokat szerezzünk, és meg is fogjuk tenni. Elől pedig egy olyan csatárral rendelkezünk, akinek a képességeit mindenki ismeri, a legjobbunkat adjuk majd, hogy kiszolgáljuk őt. Nem csak rajta múlik ugyanis, mennyi gólt tud szerezni. Robert a tapasztalatával nagyon sokat segíthet nekünk fiataloknak egy ilyen mérkőzésen. Nagyon nyitott srác, hálásak vagyunk azért, hogy igyekszik fejleszteni minket.

Xavi több gólt vár a középpályásoktól, arra kér minket, hogy igyekezzünk minél többet bemozogni a tizenhatoson belülre. A Celta Vigo és az Inter ellen éppen egy ilyenből szereztem gólt. Sokat dolgozok ezen.

További tartalmak: