Xavi: „Nem okoz meglepetést Gavi kiváló teljesítménye”

Elégedetten nyilatkozott a Sevilla elleni rangadót követően az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner mellett még Raphinha, ter Stegen és az első találatát szerző Eric García is megszólalt. Xavi Hernández: – Nagyon jó mérkőzést hoztunk le meglátásom szerint, birtokoltuk a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki, ami az eredményen is meglátszott. Pozitív jel, hogy egy ilyen […]

Elégedetten nyilatkozott a Sevilla elleni rangadót követően az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner mellett még Raphinha, ter Stegen és az első találatát szerző Eric García is megszólalt.

Xavi Hernández:

– Nagyon jó mérkőzést hoztunk le meglátásom szerint, birtokoltuk a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki, ami az eredményen is meglátszott. Pozitív jel, hogy egy ilyen nehéz terepen tudtunk győzelmet aratni. Bár az első negyedórában beragadtunk, amint rendeztük sorainkat, kezünkbe vettük a mérkőzés irányítását, és jöttek is helyzetek szép számmal. Jó formában vagyunk.

– Őszintén megvallva, számomra nem okoz meglepetést Gavi kiváló teljesítménye, elvégre minden nap látom őt az edzéseken. Nem szeretnék senkivel szemben tiszteletlen lenni, de talán ma ő volt a legjobb. A szívével focizik, elképesztő szenvedélyesen éli meg a mérkőzéseket. Fantasztikus látni a passzait, illetve azt, hogyan gyakorol nyomást az ellenfél játékosaira.

– Nem számítottunk arra, hogy 4-4-2-vel próbálkoznak majd ellenünk, Sergio, Pedri és Gavi azonban nagyon jók voltak, keményen dolgoztak, a szélsők pedig segítettek nekik.

– Nagyra tartom Dembélét, nem csak a hozzáállása miatt, hanem a védőmunkája miatt is, akárcsak Raphinha és Sergi Roberto esetében is, akik szintén kivették a részüket a melóból. Több játékosunk is képes megteremteni adott mérkőzésen a különbséget, Ousmane egy közülük.

– Szerencsére, bár alapvetően a pozíciós játékot preferáljuk, de megvannak a kellő játékosaink ahhoz, hogy gyorsan lendüljünk át védekezésből támadásba, ez pedig bőven adott nekünk lehetőséget ezen a találkozón.

Lewandowski nem csak egy gólszerző, jóval több annál. Mindig a lehető legjobb döntést hozza meg az adott szituációban, kivételes módon bánik a labdával, remekül kezeli, ha letámadják. Egy igazi vezér, győztes egyéniség, jó, hogy velünk van.

– Meglátjuk a folytatásban, hogy Koundé mennyit szerepel majd szélső hátvédként, itt van most már ugyanis Bellerín, illetve Sergi Robertóval is lehet számolni ezen a poszton. Jules fantasztikusan játszott mindenesetre.

– Ki kell még emelnem ter Stegen teljesítményét, kiváló formának örvend, akárcsak az egész védelmünk. Nagyon pozitív, hogy kapott gól nélkül tudtunk lehozni egy mérkőzést a Pizjuánban, nem sok csapatnak sikerül ez. Ami a bajnoki versenyfutást illeti, nem lehet leszűkíteni csak a Barcelonára és a Real Madridra ezt.

Raphinha:

– Rendkívül nehéz meccset sikerült megnyernünk, amiben a játékfelfogásunk meglátásom szerint kulcsszerepet játszott. A Barcelonának mindig birtokolnia kell a labdát, ezúttal sem volt másképp, így szerezhetünk csak igazán sok gólt.

– Boldogok lehetünk a siker miatt, de nem szállhat fejünkbe a dicsőség, továbbra is keményen kell dolgoznunk, mindig van mód a fejlődésre. Ami engem illet, én is boldog vagyok a teljesítményemet illetően. A csapattársaim nagyon sokat segítettek a beilleszkedésben, ezzel a felfogással kell a folytatásban is dolgozni.

– A családomnak küldtem a gólomat, különösen a feleségemnek, aki sokat segít mindenben számomra. Sokat jelent számomra ez a találat, bízom benne, hogy még sok követi majd a mait.

– Egyszerű Lewandowskival és Dembélével játszani? Abszolút! Ezt megelőzően csak a televízióban láthattam őket játszani, most pedig itt vagyok mellettük, így közelről szemlélhetem a játékukat.

Eric García:

– Minden oké, nem súlyos a sérülésem. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem első gólomat, ugyanilyen elszántan dolgozom majd a továbbiakban is. Örülök, hogy Xavi dicsérte a teljesítményemet, jól esik. Nagy versenyhelyzet van mindegyik poszton jelen pillanatban.

A gólom? Mindig kapom a vicceket az öltözőben, hogy sose szerzek gólt, na most már ezt is kipipálhattam.

ter Stegen:

– Xavi fenomenális munkát végez a csapattal. Rengeteg minden változott az elmúlt időszakban. Teljesen másképp védekezünk, mint korábban, ez pedig ugyancsak segít nekem. Kiváló csapatként dolgozunk együtt.

– Jónak gondolom az idei évemet, boldog vagyok, ezen az úton kell tovább haladnom a folytatásban.

További tartalmak: