Nico nem utazott Amerikába, egyre közelebb a Portóhoz

A személyes feltételekről hamarosan megállapodhatnak a felek, ellenben a Barcelona és a Porto között még több megvitatandó kérdés van.

Sokatmondó volt a Barcelona nyári amerikai turnéjának utazó kerete, melyen nem szerepel a kölcsönből nemrég visszatérő Nico González neve. A 21 esztendős középpályás ugyanis hamarosan a Porto játékosa lehet. Nico és a portugál klub közel állnak a megállapodáshoz a személyes feltételekről, mindeközben a Barcelonával van még egy-két rendezni való kérdés.

A Porto ugyanis vételi opcióval akarja kölcsönbe vinni Nicót, a Barcelona pedig visszavásárlási lehetőséget szeretne szerezni a középpályásra, amibe viszont eddig a portugálok nem igazán mentek bele. Zajlanak tehát a tárgyalások, melyben komoly szerepe van Nico ügynökének, Jorge Mendesnek is.

Xavi még a csapat Amerikába utazása előtt közölte a hírek szerint a játékossal, hogy nem számíthat sok percre a következő szezonban. A tréner főként irányítóként tudja elképzelni Nicót, semmint védekező középpályásként, erről már több nyilatkozatban is beszélt. Ezen a poszton azonban már ott van Pedri, Frenkie de Jong, Gavi és újabb İlkay Gündoğan is. Pablo Torre ugyancsak ennek a négyesnek az áldozata lett, ő már a Girona játékosa azóta, szintén kölcsönben.

Nico tehát a valenciai kölcsönidőszaka után most várhatóan Portugáliában bizonyíthat majd.

További tartalmak: