Julián Araújo kölcsönbe kerülhet a szezon hátralévő részében

Továbbra sem dőlt el a La Galaxy 21 éves mexikói jobbhátvédjének, Julián Araújo sorsa. A játékost a télen vásárolta meg a Barcelona, egy számítógépes hiba miatt azonban 18 másodperccel éjfél után zárult le a transzfer, a katalánok fellebbezését pedig a FIFA elutasította. A Barcelona sportigazgatója, Mateu Alemany csütörtökön egy sajtótájékoztató keretein belül közölte: nem adják […]

Továbbra sem dőlt el a La Galaxy 21 éves mexikói jobbhátvédjének, Julián Araújo sorsa. A játékost a télen vásárolta meg a Barcelona, egy számítógépes hiba miatt azonban 18 másodperccel éjfél után zárult le a transzfer, a katalánok fellebbezését pedig a FIFA elutasította.

A Barcelona sportigazgatója, Mateu Alemany csütörtökön egy sajtótájékoztató keretein belül közölte: nem adják fel a harcot, és a CAS-hoz fordulnak, hogy Araújo már most a katalánoknál szerepelhessen.

„A második csapathoz szeretnénk leigazolni őt. Nem adjuk fel, továbbra is keressük a megoldást, ezért a sportdöntőbírósághoz fordultunk. Ha ez nem jönne össze, úgy akár öt hónapig egy másik csapatban is játszhatna, mielőtt csatlakozna hozzánk” – mondta Alemany.

A játékos helyzetéről az ESPN értekezett, akiknek a Galaxy edzője, Greg Vanney nyilatkozott.

„Julián Barcelonába igazolása megtörtént, minden papírt aláírtunk, tehát ő már a Barça játékosa. Sajnos nem játszhat egyelőre ott, mindez 18 másodpercen múlott. Egyikünk sem akarta azt a helyzetet, hiszen így Julián gyakorlatilag két csapat közé szorult. Ez egy regisztrációs folyamat volt az ő oldalukon, ami nem történt meg időben” – nyilatkozta a tréner.

Vanney szerint lehetséges, hogy Araújo visszakerülhet a Galaxyhoz, de az MLS erre vonatkozó szabályai ezt megnehezítik. A klub ugyanis nyáron nem igazolhat, mert még 2019-ben megsértette az MLS keretszabályait. Az is elképzelhető, hogy Araújo Barcelonába repül, ahol nyárig csak edz új csapatánál, illetve alkalmazkodik új környezetéhez, de egy kölcsön is benne van a pakliban.

„Julián türelmetlen, de egyben megérti is, hogy ez egy folyamat része. Nem akar ugyanakkor edzéseket kihagyni, játszani szeretne, nagyon eltökélt” – részletezte Vanney.

További tartalmak: