Iñaki Peña: Szeretném magam beverekedni a kezdőbe

A fiatal kapust kérdezték többek között a Girona elleni vereségről, illetve arról is, mennyit számít neki a ter Stegen mellett eltöltött idő.

A Barcelona szerda este az utolsó csoportmeccsét játssza a Bajnokok Ligája történetében, jövőre ugyanis más lebonyolítás lép életbe. A katalánok ellenfele a belga Royal Antwerp lesz. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón ezúttal Xavi Hernández mellett a csapatba ter Stegen sérülése miatt hirtelen beugró saját nevelésű hálóőr, Iñaki Peña válaszolt a kérdésekre.

Mindig felkészült volt

„Minden nap, minden edzésen úgy dolgoztam, mintha másnap bevetésem lenne. Szomorú, hogy egy ilyen eset után kellett lehetőséget kapjak, mint ami ter Stegennel történt.”

Egy ekkora klubnál, mint a Barcelona, mindig felkészülten kell várnod, ha hirtelen mélyvízbe kell ugranod. Nulláról százra egy pillanat alatt, ez volt nagyjából a helyzetem, rögtön három rendkívül fontos meccsen kellett ugyanis védenem: a Porto, az Atlético és a Girona ellen. Késznek kell lenned erre.

Vereség a Girona ellen

„Nem számítottunk erre az eredményre, de a csapat ettől még mindig egyben van, egységesek vagyunk. Tanulnunk kell ezekből a hibákból. Tavaly nagyon kevés gólt kaptunk, jól védekeztünk, mindezt nagyon nehéz folyamatosan megismételni. Sok múlik attól, hogyan alakulnak a mérkőzések. Végső soron, ha jobban támadsz, akkor egyben jobban is védekezel, és ez igaz visszafelé is.”

Kezdő akar lenni

„Nagyon boldog vagyok azért, ami jelenleg velem történik. Egy akadémiáról kikerülő játékosnak extrán sokat jelent az, ha a szurkolók a nevét skandálják, tapsolnak neki. A célom egyértelműen az, hogy előbb-utóbb a kezdőben kapjak helyet minden meccsen. Nagyon sajnálom Marcot, soha nem jó megsérülni, számomra azonban nagyon sokat jelentenek ezek a percek. Minden sokkal jobb, ha a vártnál több percet kapsz.”

Xavi szerint építkezés alatt áll a csapat

„Minden csapat folyamatosan ebben az állapotban van, folyamatosan dolgozunk, alakulunk. A szezon elejétől kezdve változnak a dolgok körülötted, neked pedig egyre jobbnak kell lenned.”

Mindig is Víctor Valdést tartottam a gyermekkori példaképemnek. Felnézek rá, ahogyan bekerült a csapatba, amilyen karakteres volt, amennyire átlátta a játékot…

Víctor Valdés a példaképe

Igyekszik tanulni ter Stegentől

„Több órát dolgozok Marccal minden nap, így folyamatosan próbálok tőle dolgokat ellesni. Az előnyödre kell fordítanod azt, ha a világ egyik legjobb kapusa a csapattársad. Mindenkinek más-más persze a stílusa, már fiatalon megvannak a sajátos jellemvonásai a játékodnak, de Marctól tanulni mindig nagyon jó és hasznos dolog számomra.”

További tartalmak: