Araújo: „Évekig szenvedtünk Lewy ellen, most végre velünk van”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández mellett ezúttal a csapat uruguayi középhátvédje, Ronald Araújo válaszolt az újságírók kérdése a Bayern München elleni mérkőzést megelőzően. – A posztom? Jobban érzem magam nyilvánvalóan középhátvédként, de ha az edzőm arra kér, hogy jobbhátvédként játsszak, akkor a legjobbamat nyújtom majd ott is. Boldog vagyok, hogy Jules csatlakozott hozzánk, egy […]

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández mellett ezúttal a csapat uruguayi középhátvédje, Ronald Araújo válaszolt az újságírók kérdése a Bayern München elleni mérkőzést megelőzően.

– A posztom? Jobban érzem magam nyilvánvalóan középhátvédként, de ha az edzőm arra kér, hogy jobbhátvédként játsszak, akkor a legjobbamat nyújtom majd ott is. Boldog vagyok, hogy Jules csatlakozott hozzánk, egy fantasztikus játékosról beszélünk. A legjobb játékosok kellenek a Barcelonához, Koundé és Christensen pedig nagyon jók.

Ami engem illet, megbecsülve érzem magam, boldog vagyok, hogy a világ legjobb csapatának tagja lehetek, mindig is ez volt a célom.

– Keményen dolgozok minden nap a sikerekért. A célom, hogy kupákat nyerhessek a Barcelonával, itt nem lehet más a cél. Sokat kell ugyanakkor még fejlődnöm. Minden idegszálammal a holnapi meccsre koncentrálok, azt követően továbbra is nagyon sok mérkőzés vár ránk nagyon rövid idő alatt, ha pedig vége ennek az erőltetett menetnek, akkor jön a világbajnokság.

– Pontosan tudom, milyen játékosokkal kell majd szembenéznem, de ez nem okoz számomra problémát, elvégre sok fontos meccsen játszottam már, így van benne rutinom bőven. A meccsek előtt alaposan kielemzem őket, melyik lábukra cseleznek, melyiket használják leginkább lövéseknél, hasonlók… Nem fogok senkitől sem megijedni, a futballnak ugyanis a versenyzés az alapja, ezért szeretjük csinálni. A célunk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. A cél az volt a nyáron, megerősítsük a védelmünket, ez pedig szerintem sikerült.

– Miben fejlődtünk? Úgy fogalmaznám meg, hogy egy kicsit mindenben. Xavi kiválóan képes átadni, mit is akar látni tőlünk a pályán, jól igazoltunk a nyáron, motiváltak vagyunk, a rutinból sincs hiány. Jó látni, hogy a katalánok végre ismét boldogok.

Lewandowski? Évekig szenvedtünk ellene a közös mérkőzéseinken, most végre velünk van, ami egészen fantasztikus érzés.

– A Bajnokok Ligájában nincs könnyű ellenfél. Jól felkészültünk a mérkőzésre, alázatosnak kell lennünk, és megmutatnunk, hogy miért is vagyunk mi jó csapat.

További tartalmak: