Előjöttek a szezonra eddig jellemző hibák: Barcelona – Girona 2:4

Súlyos vereségbe szaladt bele hazai pályán a Barcelona, mely vasárnap este a szintén katalán Girona együttesével mérkőzött meg. Míchel együttese ennek köszönhetően átvette a vezetést a bajnokságban, a Barça már csak a negyedik.

Zsinórban két megnyert rangadó után a harmadikat már nem tudta hozni a Barcelona, mely vasárnap este a fantasztikus idényt futó Gironával mérkőzött meg hazai pályán. A katalánok 4-2-s pofonba szaladtak bele, amivel a bajnokságban már csak a negyedikek, Míchel együttese ellenben visszaelőzte a hétvégén botló Real Madridot.

A mérkőzés egészére elmondható volt, hogy a Barcelona mindaddig rendben volt, ameddig a kapuig kellett eljutnia, a Girona ugyanis meglehetősen nyílt játékot vállalt. Ezt követően azonban jöttek a problémák, a helyzeteket ugyanis ezúttal sem tudták gólokra váltani, két kivételtől eltekintve. Nem úgy a Girona, mely jobban sáfárkodott kevesebb lehetőségével.

A vezetést a csapat gólgyárosa, Artem Dovbyk szerezte meg a 12. percben egy kiválóan kivitelezett kontratámadást követően. A vendégek teljesen lenullázták a Barcelona védelmét, Christensen nem tudott az indítás útjába állni, Koundé lemaradt a gólszerzőről, akinek lövését a kapufa segítette beljebb. Erre még gyorsan válaszolt Xavi együttese, a 19. percben ugyanis egy szögletet követően Lewandowski bólintott a kapuba. A gyors gólváltás után itt és ott is akadtak helyzetek, végül ismét a Girona mattolta ellenfele védelmét, a korábban már két helyzetet is kihagyó balhátvéd, Miguel Gutierrez lőtt csodálatos gólt a 40. percben. Előnnyel várhatta tehát a folytatást a vendég csapat.

A fordulás után az első félidőben már jobban nyílt az olló a két csapat között, de ellentétesen. A Barça még több helyzetet dolgozott ki, a Girona ellenben több gólt szerzett. Egészen a 80. percig nem változott az állás, amikor is a két perce csereként beálló Valeri vette be Iñaki Peña kapuját. Gazzaniga kirúgása után az Araújo ellen párharcot nyerő Stuani készítette le a labdát a gólszerzőnek, aki a rosszul kilépő Koundé átjutva lőtt a kapuba. Mindkét védő óriásit hibázott, Peña pedig onnan már tehetetlen volt.

A 92. percben Gündoğan szerzett szép gólt Ferrán Torres passzából, az egyenlítés reménye azonban gyorsan szerte is foszlott. A 95. percben ugyanis a korábban gólpasszt adó Stuani ezúttal be is köszönt, ezzel kialakítva a 4-2-s végeredményt.

Csalódást keltő, de egyáltalán nem meglepő eredmény született, a Girona ugyanis a bajnokság egyik legjobban támadó csapata. Ezzel szemben a Barça mérkőzésen látható problémái már a szezon eleje óta megfigyelhetőek többé-kevésbé. Folytatás a Royal Antwerp ellen, a Bajnokok Ligájában, ahol bebiztosíthatja csoportelsőségét a csapat.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: