Xavi: „A győzelem ellenére is a Madridot tartom a favoritnak”

Boldogan nyilatkozott a Real Madrid legyőzését követően Xavi Hernández, Franck Kessié és Marcos Alonso is. A tréner kiemelte ugyanakkor, hogy ennél sokkal többre lesz szükség tőlük a folytatásban labdabirtoklás terén. Győzelem Madridban „Nagyon boldog vagyok az eredménnyel. A srácok keményen dolgoztak, minimálisra csökkentették a területet a Real előtt, mindezt saját pályáján. A meccs egyébként nagyon […]

Boldogan nyilatkozott a Real Madrid legyőzését követően Xavi Hernández, Franck Kessié és Marcos Alonso is. A tréner kiemelte ugyanakkor, hogy ennél sokkal többre lesz szükség tőlük a folytatásban labdabirtoklás terén.

Győzelem Madridban

„Nagyon boldog vagyok az eredménnyel. A srácok keményen dolgoztak, minimálisra csökkentették a területet a Real előtt, mindezt saját pályáján. A meccs egyébként nagyon nehéz volt, rendkívül fontos győzelem a mai. Nem voltunk képesek visszaszerezni a labdákat, így kénytelenek voltunk minél több párharcot megvívni ellenük. Jól védekeztünk labda nélkül, elégedett vagyok a fiúkkal, ugyanakkor fejlődnünk kell továbbra is, elvégre nem tudtunk dominálni. Az eredmény miatt boldog vagyok, a mutatott játék miatt már kevésbé.”

Sikerült egy minimális előnyt kiharcolni a hazai visszavágó előtt, ahol nagy szükségünk lesz a szurkolóinkra. A véleményem nem változott egyébként, továbbra is a Real Madridot tartom a favoritnak, nem véletlenül domináltak ellenünk.

A mérkőzésről

„Nem az volt a terv, amit láthattunk. Dominálni akartunk, labdabirtoklással védekezni, de ma nem voltunk erre képesek. Több helyzetet szerettünk volna kialakítani, vannak azonban olyan esetek, amikor az ellenfél dominál ellened. Nem tudtunk nagyon mit kezdeni a labdaszerzések után, konkrét helyzete viszont a Madridnak sem volt. Fontos győzelem volt ez nekünk. A továbbjutás távolról sem dőlt még el. Ugyanezt mondanám akkor is, ha kikaptunk volna.”

Jön a Valencia

„Ezzel a morállal kell folytatnunk. Most a Valencia következik, az megint egy másik történet lesz. Kulcsfontosságú lesz a válogatott szünet előtt begyűjteni a megszerezhető kilenc pontot.”

A meccs hangulatáról

„Elég parázs volt a hangulat, de a lehető legnagyobb tisztelettel egymás felé. Mindkét csapatot dicséret illeti emiatt.”

Araújo ismét megfogta Viníciust

„Ronald tökéletes mérkőzést játszott. Mindenki tudja, mennyire nehéz megállítani Viníciust, így nem volt könnyű feladata. Kiválóan védekezett ő és az egész csapat is.”

35 százalékban volt náluk a labda

Nem vagyok vele elégedett, nem nagyon akarok hasonlót látni a jövőben…

Elárulták a saját stílusukat?

„Nem önszántunkból játszottunk úgy, ahogyan, a Real kellett hozzá. Nem voltunk jók a labdabirtoklási fázisokban, de nem árultunk el semmilyen stílust. Védekezni is tudni kell, ez is a játékhoz tartozik.”

Marcos Alonso:

„Hiába írnak sokat arról a médiában, hogy rossz idényünk van, szerintem ez a United elleni vereség ellenére sem igaz. A visszavágó nem ígérkezik könnyű feladatnak, de van egy minimális előnyünk, ráadásul ott lesznek a szurkolóink is.”

Franck Kessié:

„Erősek voltunk védekezésben és mentálisan is. Szükségünk van az ilyen győzelmekre. Nem foglalkoztat, hogy a lövésembe beleért egy madridi védő is, a lényeg, hogy a labda a kapuban kötött ki, ezzel pedig sokat tudtam segíteni a csapatnak.”

„Mi volt a meccs kulcsa? A mentalitásunk. Fejben nagyon ott voltunk védekezésben, mindannyian keményen küzdöttünk a csapatért. Nyerni akartunk, és meg is tettük. Álomszerű nyerni a Bernabéuban, de a munkának még csak a felét végeztük el, a visszavágón be kell fejeznünk ezt.”

„Koundé kiváló meccset játszott. Már évek óta nagyon magas szintet képvisel középhátvédként, ami az eredeti posztja. Nem egyszerű feladat Benzema ellen játszani, egy kiváló játékosról beszélünk, egy igazi gólzsákról, de Jules kiválóan hatástalanította.”

További tartalmak: