Puyol: „Messinek még van esélye visszatérni”

A Barcelona szezonkezdete kapcsán nyilatkozott a klub korábbi legendás védője, Carles Puyol. A védő beszélt többek között Leo Messi esetleges visszatéréséről, illetve a katalánok nyári átigazolási időszakáról is. Ismét a Ligában játszik a világ két legjobb csatára – Jelenleg szerintem Benzema és Lewandowski a két legjobb csatár a világon. Karim kivételes teljesítményével feledtetni tudta a […]

A Barcelona szezonkezdete kapcsán nyilatkozott a klub korábbi legendás védője, Carles Puyol. A védő beszélt többek között Leo Messi esetleges visszatéréséről, illetve a katalánok nyári átigazolási időszakáról is.

Ismét a Ligában játszik a világ két legjobb csatára

– Jelenleg szerintem Benzema és Lewandowski a két legjobb csatár a világon. Karim kivételes teljesítményével feledtetni tudta a Cristiano által hagyott űrt, Lewandowski pedig elképesztő volt a Bayernnél, kijárna neki is az Aranylabda.

Messi esetleges visszatéréséről

Még nincs későn ahhoz, hogy Leo visszatérjen a Barcelonához. Egy év van már csak hátra a szerződéséből, ez idő alatt pedig bármi megtörténhet. Xavitól és Leótól függ ez, de azt tudnia kell, hogy itt mindig szívesen látjuk majd.

Szerinte jól igazolt a vezetőség

– Meglátásom szerint a Barcelona rendelkezik jelenleg a legerősebb kerettel a bajnokságban, jobb csapatuk van, mint a Real Madridnak. Emlékszem, hogy voltak olyan bajnoki szezonok, amikor az utolsó fordulóban dőlt el a cím sorsa, rendre kilencven pontok felett hozott a Barça és a Real is, ez a szezon is ilyen lesz érzésem szerint. A vezetés kiváló munkát végzett a nyáron a keret megerősítése terén. Most már a munka oroszlánrésze Xavira és a játékosokra hárul, hogy bebizonyítsák, képesek az összes kupáért harcban lenni a végsőkig. Fontos, hogy mindenki egy irányba hajtson: Xavi, a játékosok és a szurkolók is. Bízom abban, hogy a szezon nehezebb időszakaiban nem kezdtek el véleményeket írogatni róluk, ezzel ugyanis csak ártotok nekik. Együtt kell dolgoznunk, csak így lehetünk

Esélyes lehet a csapat a Bajnokok Ligájában

– A Real Madrid génjeibe egyszerűen kódolva van a siker a Bajnokok Ligáját illetően, emiatt lehet bármilyen keretük, mindig eséllyel pályáznak a végső győzelemre. A Barcelona jelenlegi keretével azonban szintén esélyes erre.

A veteránoknak fel kell készülni arra, hogy átadják helyüket a fiataloknak

– A Barça nagyon jól megerősítette védelmét a nyáron, megtalálható ott a fiatalság, a potenciál, illetve a rutin is. Hiszem, hogy Piqué fontos tagja lesz a csapatnak, ha száz százalékos állapotban lesz. Fontos lesz neki és Jordi Albának is, hogy egészségesek maradjanak a szezon során. Úgy gondolom, hogy ebben az esetben fontos tagjai lesznek a csapatnak.

Mindenesetre fel kell készülniük minden forgatókönyvre. Emlékszem az utolsó szezonomra, játszani szerettem volna még, de megértettem, hogy Bartrának játékpercekre van szüksége. Mentalitásomat tekintve, még mindig lehetnék a Barcelona csapatkapitánya, fizikálisan azonban már nem álltam készen arra, hogy játsszak.

További tartalmak: