Győzelem háborús hangulatban: Athletic Bilbao-Barcelona 0:1!

Újabb 1-0-ás győzelmen van túl Xavi csapata, ezúttal az Athletic Bilbao otthonából hozták el a rendkívül értékes három pontot. A Barça Raphinha góljával szerzett vezetést az első félidő legvégén. A második félidőben aztán a Bilbao egyenlített, de kezezés miatt érvénytelenítették Inaki Williams gólját. Olvasóink ezúttal is pontozták a mérkőzés főszereplőit. Nehéz napok vannak a Barcelona […]

Újabb 1-0-ás győzelmen van túl Xavi csapata, ezúttal az Athletic Bilbao otthonából hozták el a rendkívül értékes három pontot. A Barça Raphinha góljával szerzett vezetést az első félidő legvégén. A második félidőben aztán a Bilbao egyenlített, de kezezés miatt érvénytelenítették Inaki Williams gólját. Olvasóink ezúttal is pontozták a mérkőzés főszereplőit.

Nehéz napok vannak a Barcelona mögött a nemrég kirobbant Negreira-ügy miatt, és várhatóan még lesznek is bonyolult pillanatai a jövőben is emiatt. A San Mamés hagyományosan nehéz terep a katalánoknak, most pedig még inkább az volt, a szurkolók többek között különféle bankjegyeket dobáltak a pályára, utalva a fent említett ügyre, ebben a környezetben kellett tehát Xaviéknak visszaállítani kilenc pontos előnyüket.

A kezdőcsapatnál Xavi nem húzott semmilyen meglepőt, Gavi visszatért a csapatba, Ferrán Torres pedig ezúttal megkapta a balszélső szerepét. A meccs elején nagyon bekezdett a Bilbao, Valverdéék azonban csak kapufáig jutottak, ez pedig megbosszulta magát a 45. percben. A játékrész hajrájában ugyanis Busquets küldte el emberét egy testcsellel, mely után jól játszotta meg a szélen üresen maradó Raphinhát, a brazil pedig higgadt maradt és kilőtte a hosszút. 0-1! A gólt les miatt érvénytelenítette a partjelző, az elemzés után azonban kiderült, Raphinha nem volt lesen, így a találat mégis érvényes volt.

A második félidő koncentráltabb Barçát hozott, amely az utolsó negyedórára azonban ismét szétesett, Xavi ráadásul bele is cserélt a védelembe, mely után szinte azonnal gólt is kaptak a katalánok. A villámgyors Inaki Williams kapott egy remek indítást, lefutotta Marcos Alonsót és Koundét, majd mattolta ter Stegent is. Hiába azonban az egyenlítő gól, ismét a videóbíró lépett elő főszereplővé, akárcsak a Barça találatánál. A felvételek alapján Iker Muniain ugyanis alkarral ütötte el a labdát a középpályán, ebből jött a labdaszerzés, illetve az indítás Williamsnek. A találatot így érvénytelenítette Jésus Gil Manzano. Az utolsó percekre teljesen beszorult a Barcelona, a Bilbao mindent megtett az egyenlítésért, de végül több ter Stegen-bravúrnak hála, mind a három pontot zsebre tehették Xaviék.

Vasárnap este jöhet a szezon egyik legfontosabb összecsapása. A Barça ugyanis a Real Madridot fogadja, mely hasonlóan parázs hangulatot és harcot hozhat. Amennyiben a katalánok azt az összecsapást is sikerrel vívják meg, úgy óriási lépést tesznek a bajnoki cím felé, tizenkétpontosra hízhat ugyanis Xavi csapatának előnye.

A mérkőzés legjobbja: Marc-André ter Stegen (81,1%)

Kezdőcsapat:

Marc-André ter Stegen: 10

Sergi Roberto: 7

Jules Koundé: 7

Andreas Christensen: 7

Alejandro Baldé: 8

Frenkie de Jong: 7

Sergio Busquets: 7

Gavi: 7

Ferrán Torres: 6

Robert Lewandowski: 5

Raphinha: 8

Cserejátékosok:

Franck Kessié: 5

Ansu Fati: 5

Marcos Alonso: 5

Angel Alarcón: 5

Vezetőedző:

Xavi Hernández: 7

A mérkőzés videós összefoglalója:

Athletic Bilbao – FC Barcelona 0-1

További tartalmak: