A válogatott szünet után is folytatódott a mélyrepülés: Rayo Vallencano – Barcelona 1:1

Mumusához, a Rayo Vallencanóhoz látogatott szombaton kora délután a Barcelona. A rossz széria folytatódott, Xaviék ugyanis 1-1-s döntetlent játszottak a madridiak ellen.

Kéthetes válogatott szünetet követően lépett pályára szombaton kora délután a Barcelona. Xavi csapata hosszú hónapokra elveszítette a spanyoloknál súlyos térdsérülést szenvedő Gavit, illetve Marc-André ter Stegen is kidőlt, ő a háta miatt nem utazott, visszatért viszont sérüléséből Frenkie de Jong, ami mindenképpen jó hírnek számított. Ilyen körülmények között utaztak hát a katalánok a mumusnak számító Rayo Vallencanóhoz, ahol a rossz szériát sajnos ezúttal sem tudták megszakítani, a találkozó ugyanis 1-1-s döntetlennel zárult.

Az eredmény alakulhatott volna azonban sokkal rosszabbul is. Az első félidőben ugyanis a Rayo jobban játszott, több veszélyes akciót is kidolgoztak a madridiak, ezekből azonban nem született gól. Nem úgy egy átlövésből, a 39. percben ugyanis Unai Lopez nagyjából 22 méterről óriási gólt akasztott Iñaki Peña kapujába. Hátrányban vonultak pihenőre tehát a vendégek.

A fordulás után érkezett Gündogan és João Félix is. Xaviék az idő előrehaladtával egyre inkább átvették a mérkőzés irányítását, a Rayo beszorult. Az egyenlítésre végül egészen a 82. percig kellett várni, amikor is Baldé iramodott meg a szélen, középre passzolt, ahol a Lewandowskit megelőző Lejeune ért bele rosszul a labdába, ami így kikötött a kapuban. A hátralévő percekben még Raphinhát buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető azonba nem ítélt büntetőt, pedig minden bizonnyal kellett volna. Az eredmény így maradt 1-1, a Barcelona pedig újabb két fontos pontot dobott el.

Folytatás a Porto elleni kulcsfontosságú Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ahol egy esetleges győzelemmel kiharcolhatják a katalánok a csoportökörből való továbbjutást. 

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: