Idén feltámadtak, ismét Európa trónjára ült a Femení

A Barcelona második Bajnokok Ligája-címét szerezte szombaton a Wolfsburg ellen, akiket 3-2-re győztek le a katalánok.

Az FC Barcelona Femení óriási feltámadást produkálva 3-2-re megnyerte a Wolfsburg elleni Bajnokok Ligája-finálét, ezzel pedig ismét felülhettek a lányok Európa képzeletbeli trónjára, visszafoglalva azt egy év után. A mérkőzés legjobbjának teljesen megérdemelten a duplázó Patri Guijarrót választották.

A szurkolók fejében nagyon gyorsan felmerülhetett a tavalyi döntő, a harmadik percben ugyanis Lucy Bronze hosszan tolta meg a labdát a tizenhatos előterében, lecsapott rá a sorozat gólkirálya, Ewa Pajor, aki óriási gólt ragasztott Paños kapujába, akinek csak beleérni sikerült a labdába. 0-1! Idén is egy bekapott gól rögtön a találkozó legelején. A folytatásban hiába volt közelebb az egyenlítéshez, előbb Paredes, később pedig Graham Hansen révén a Barcelona, a következő gólt is a németek szerezték. Egy beadást követően Alexandra Popp bólintott a kapuba a 37. percben. 0-2!

A szünetre tehát kétgólos hátránnyal mehettek a katalánok, akiknél óriási motivációs beszédek hangzottak el, ennek eredménye pedig hamar meglátszott a pályán is. A 48. percben ugyanis Graham Hansen cselezte tisztára magát, majd az alapvonal környékéről egy lapos beadással készítette le lövésre a második hullámban érkező Patrinak, aki kapásból lőtt nagy gólt Merle Frohms-nak. 1-2! Két perccel később pedig ismét megzörgette a hálót a Barça. Aitana Bonmatí húzott el a szélen, a beívelésére pedig ezúttal is kiváló ütemben érkezett Patri, aki ezúttal fejjel volt eredményes. 2-2! Két perc alatt ledolgozták hátrányukat a katalánok.

A gól nem fogta meg a németeket, akik jöttek ismét a vezetésért, Paños azonban állta a sarat. A Barcelona ellenben nem hibázott a következő nagyobb lehetőségénél, amihez kellett a Wolfsburg védelmének komoly bakija is. A zöldek ugyanis nem tudtak felszabadítani, a labda Fridolina Rolfö elé pattant, aki kegyetlenül bevágta a helytet, megfordítva ezzel a meccset. 3-2! A hajrára Jonatan Giráldez pályára küldte a csapatkapitányt, Alexia Putellast is, akit a közönség felállva köszöntött.

A folytatásban nem született már több gól, a Barcelona így óriási feltámadást mutatva visszahódította a Bajnokok Ligája serlegét a Lyontól.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: