Lamine Yamal: PSG elleni első meccs? Az én gólommal nyerünk 1-0-ra!

Az interjú során a PSG elleni mérkőzésen kívül szóba került még a 16 esztendős szélső jövője, a nyári Európa-bajnokság, illetve az olimpia is.

Az FC Barcelona 16 esztendős tehetsége, Lamine Yamal beszélgetett a PSG elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő-odavágót megelőzően a katalán Mundo Deportivo sportnapilappal. Az interjú során szóba került a fiatal szélső jövője, a nyári Európa-bajnokság, illetve az olimpia is.

A PSG elleni összecsapás

„A célunk, hogy a saját játékunkat hozzuk, domináljunk ellenünk. Ezeken a meccseken a részletek döntenek, amelyik csapat hibázik, azt az ellenfél kegyetlenül kihasználja. Ez a Bajnokok Ligája, különösen nagy intenzitással kell játszanunk. Ami Mbappét illeti, ugyanúgy fogok besegíteni a védekezésben, ahogyan már megtettem korábban is például Kvaratskhelia esetében.”

Eredmény? A gólommal nyerünk 1-0-ra.

Milyen érzés a Bajnokok Ligájában versengeni?

„Nos, néha esténként az ágyban elgondolkodom azon, mennyire őrült dolog is ez az én koromban, de nem nagyon van időm ezen gondolkodni, hiszen egymás után jönnek a meccsek, és te már leginkább a következő megoldandó feladatra koncentrálsz. Új nap, új edzés, és ez így megy minden nap.”

Laporta azt mondta, hogy 200 millió eurót utasított vissza érted. Mit gondolsz ezekről az ajánlatokról?

„Boldog vagyok, hogy a klub értékeli a munkámat, de nem foglalkoztatnak ezek a pletykák. Csak a következő mérkőzésre fókuszálok.”

Aggódniuk kell a szurkolóknak a maradásod miatt, ha befut egy nagy ajánlat?

„Mit mondhatnék erre? Nyugodjanak meg, két év még hátra van a jelenlegi kontraktusomból. Élvezzük a közös kalandot! A karrieremet itt képzelem el, szeretném egy nap én is a legendák sorát erősíteni.”

Ha Ansu végül nem marad, és a klub felajánlja neked a tízes mezt, akkor a klub 125. évfordulójakor, az új Camp Nou-ban téged mutatnának be ezzel a legendás számmal. Mit gondolsz?

„Mint te is mondtad, ez a szám jelenleg Ansuhoz tartozik, de ha végül nem marad, úgy megtiszteltetés lenne viselni. Álom lenne, elvégre minden gyermek arról ábrándozik, hogy egy napon ő lesz a Barça tízese. A világon senki nem mondana erre nemet szerintem, de ezt a kérdést a klubnak kell kezelnie.”

Nagyon úgy tűnik, hogy téged is visznek a nyári Európa-bajnokságra. Pletykálják azt is, hogy az olimpiára is vinnének. Belemennél ebbe?

Meglátásom szerint nem lenne logikus két tornán is szerepelni a nyáron. Profi karrierem kezdete óta próbáljuk amennyire csak lehet okosan menedzselni a játékperceimet, elkerülve a túlterhelést.

„Attól is függ persze, hogyan alakul az Európa-bajnokság, de szerintem az lenne a legfontosabb, hogy azon a tornán legyek ott. Pedri esete jó példa arra, mi történhet, ha ennyire túlterhelnek valakit, másra nem nagyon emlékszem, aki két tornát is bevállalt egy nyár leforgása alatt. Végül azonban, ha muszáj mennem, úgy megteszem, mert Spanyolországot képviselni mindig is egy álom volt számomra.”

További tartalmak: