Az Espanyol óvást nyújtott be a Barcelona elleni bajnoki miatt

Mint arról korábban már írtunk, az év utolsó bajnokija, a Barcelona-Espanyol előtt egy nappal bejelentették, hogy ideiglenesen felfüggesztik Robert Lewandowski három mérkőzésre szóló eltiltását. A döntésnek természetesen az Espanyol nem örült, mi több, a klub vezetői meg sem jelentek a találkozón, egy ideig pedig az is kérdéses volt, hogy megtartják-e a meccset. A találkozó végül […]

Mint arról korábban már írtunk, az év utolsó bajnokija, a Barcelona-Espanyol előtt egy nappal bejelentették, hogy ideiglenesen felfüggesztik Robert Lewandowski három mérkőzésre szóló eltiltását. A döntésnek természetesen az Espanyol nem örült, mi több, a klub vezetői meg sem jelentek a találkozón, egy ideig pedig az is kérdéses volt, hogy megtartják-e a meccset.

A találkozó végül 1-1-es döntetlennel végződött, Marcos Alonso és Joselu gólját követően. A szabályok kimondják, hogy az aktuális mérkőzést követő két napban lehet bármiféle óvást, panaszt benyújtani, az Espanyol pedig élt is ezzel a lehetőséggel, akik megóvták az eredményt. Közleményükben kiemelik, hogy Lewandowski nem lehetett volna a pályán, mivel kiállították őt az Osasuna ellen, így ha az eltiltását fel is függesztették, a piros lapja ugyanúgy érvényben kellett hogy maradjon.

Hogy erre milyen válasszal szolgál a Liga, egyelőre nem tudni. Egyes hírforrások szerint még az sem zárható ki, hogy a mérkőzést újra játsszák majd egy későbbi időpontban.

 

További tartalmak: