Fati beállása volt a kulcs: Sociedad-Barcelona 1-4!

Az FC Barcelona szoros első félidőt követően végül a második játékrész második felében nyújtott jó játékának köszönhetően végül 4-1-re nyert a Real Sociedad ellen az Anoétában, ezzel pedig megszerezte idei első győzelmét Xavi csapata. Meglepetésre a kezdőbe kapott helyet a katalánok saját nevelésű balhátvéd, a mindössze 18 esztendős Alejandro Baldé, aki nem is várt sokáig […]

Az FC Barcelona szoros első félidőt követően végül a második játékrész második felében nyújtott jó játékának köszönhetően végül 4-1-re nyert a Real Sociedad ellen az Anoétában, ezzel pedig megszerezte idei első győzelmét Xavi csapata.

Meglepetésre a kezdőbe kapott helyet a katalánok saját nevelésű balhátvéd, a mindössze 18 esztendős Alejandro Baldé, aki nem is várt sokáig arra, hogy megmutassa Xavinak, hogy jól döntött. A második percbe ő indult meg a szélen, befelé húzott majd jól gurított a védők mögött szépen elmozgó Robert Lewandowski elé, aki laposan kilőtte a rövid alsót. 0-1! Előnyüknek azonban nem sokáig örülhettek, öt perccel később ugyanis a Sociedad masszív letámadásának köszönhetően a félpályán labdát szerzett Frenkie de Jong ellen, majd előre ívelték Alexander Isaknak a labdát, aki Eric García mellett megtolva lőtt kapura, a labda felpattant Eric lábán, ami így szerencsétlenül kikött a kapuban. 1-1! Ezt követően több helyzet is adódott mindkét csapat előtt, de ezzel egyikőjük sem tudott élni, az eredmény így nem változott a szünetig.

A második félidő kezdetén nem változatott a csapatán Xavi, amely nem is működött sokkal jobb a folytatásban sem. A Sociedadnak voltak lehetőségei arra, hogy előnybe kerüljön, Alguacil csapata azonban nem tudott élni egyikkel sem. Nem úgy a Barcelona, melynek játéka Ansu Fati és Raphinha beállásával megélénkült, a katalánok tízese alighogy pályára lépett, rögtön egy sarkazással Dembélé elé tálalt, aki szűk szögből bevette Remiro kapuját. 1-2! A Barcelona tudta, addig kell ütnie a vasat, amíg az meleg. Két perccel később ismét Fati passzolt szorongatott helyzetben Lewandowski elé, a lengyel pedig nem hibázott az ötös környékéről. 1-3! A Sociedadot ez meglehetősen visszavetette, hiába voltak labdáik a 2-1-hez, az eredményjelző mégis 1-3-at mutatott. A helyzet a 79. percben pedig tovább romlott. Ezúttal a duplázó Lewandowski volt az, aki zseniálisan, sarokkal passzolt a védők mögül kilépő Ansu Fati elé, aki higgadtan begurította a kapuba. 1-4!

Az eredmény ezek után már nem változott. A Barcelona egy nehezén pályán győzött, ezzel megszerezte idei első győzelmét a Xavi-csapat.

Real Sociedad–FC Barcelona 1–4 (1–1)

La Liga, 2. forduló, San Sebastián, Anoeta

REAL SOCIEDAD: Remiro – Elustondo (Gorosabel 78.), Zubeldia, Le Normand, Aihen Munoz – Zubimendi, Merino (Karrikaburu 78.) – Brais Méndez, David Silva (Turientes 69.), Take Kubo (Cho 69.) – Isak (Navarro 69.)

FC BARCELONA: Ter Stegen (C) – Araújo, Christensen, García, Balde (Raphinha 63.) – Pedri, Frenkie de Jong (Roberto 85.), Gavi (Kessié 85.) – Dembélé (Alba 71.), Lewandowski, Ferrán Torres (Ansu Fati 63.)

Gólszerzők: Isak (6.) ill. Lewandowski (1., 68.), Dembélé (66.) és Ansu Fati (79.)

További tartalmak: