Koundé: „Beszéltem Tuchellel is, de Xavi meggyőzőbb volt”

Az FC Barcelona nyári szerzeménye, Jules Koundé a francia ‘L’Équipe’ sportnapilapnak nyilatkozott több érdekes témáról is. Jules megindokolta, miért választotta a Barcelonát a Chelsea-vel szemben, illetve arra is választ adott, kereste-e Pep Guardiola a nyáron. Miért a Barcelona? – A Barcelona továbbra is egy óriási klub, amely sok szép időszakot megélt már fennállása során, mostanában […]

Az FC Barcelona nyári szerzeménye, Jules Koundé a francia ‘L’Équipe’ sportnapilapnak nyilatkozott több érdekes témáról is. Jules megindokolta, miért választotta a Barcelonát a Chelsea-vel szemben, illetve arra is választ adott, kereste-e Pep Guardiola a nyáron.

Miért a Barcelona?

– A Barcelona továbbra is egy óriási klub, amely sok szép időszakot megélt már fennállása során, mostanában azonban nehezebben megy nekik. Egy olyan projekthez csatlakoztam ezen a nyáron, ami, bár nem nevezhető újjáépítésnek, mert már tavaly is remek csapatuk volt, inkább az elitbe való visszatérésről szól. Ennek az új hullámnak akartam a részese lenni, kupákért harcolni és nyerni, segíteni visszatenni a Barcelonát oda, ahová való, a legjobbak közé.

Az átigazolásomat megelőzően természetesen átbeszéltem az edzővel a részleteket. Megfogott az, ahogyan beszélt, éreztem a háttértudást, ami a játékomat illette, elismerően szólt a kvalitásaimról, tisztában volt azzal tökéletesen, milyen játékos vagyok.

– Elmondta nekem, hogy a felfogásom maximálisan illeszkedik az ő taktikájába. Hátulról építkezve, magasan helyezkedve, kihasználva a sebességemet és a játékolvasási képességeimet. Mindig is agresszív csapatot szeretett volna építeni. Mi vagyunk az egyik leginkább keményen letámadó együttes, amelyik a legtöbbet is futja. Látta a helyemet ebben a rendszerben, ahogyan én is. Láttam magam abban a csapatban, amely őrületes felzárkózást produkált a tavalyi szezon második felében. A Sevillával 15 pontos előnyünk volt a Barçával szemben a szezon felénél, Xavi kinevezésével aztán elképesztő félévet produkáltak és végül meglett nekik az ezüstérem. Sokszor néztem a meccseiket, láttam a változásokat, amiket Xavi eszközölt náluk, tetszett az az irány, amit így vettek.

Frusztrált voltam, hogy nem csatlakozhattam a Chelsea-hez 2021 nyarán?

– A frusztráció időszaka nem tartott sokáig az esetemben, nem volt jó abban a lelkiállapotban maradnom, gyorsan vágytam is hát arra, hogy ismét dolgozhassak a Sevillával. Az átigazolásom meghiúsulásán kívül sem voltam akkoriban a legjobb állapotban, ugyanakkor sikerült egy jó szezont produkálnom, így idén nyáron is lehetőségem volt választani a legjobb klubok között.

Köztük volt a Chelsea is?

– Igen. Való igaz, hogy közel voltam ahhoz, hogy hozzájuk szerződjek. A Barcelona érdeklődött irántam, de voltak aggodalmaim a transzfer sikerességével kapcsolatban. Aztán, amikor felhívtak telefonon és megnyugtattak, először éreztem igazán, hogy van esélyem oda igazolni, ezt követően nem gondolkodtam már sokáig.

Beszéltem-e Tuchellel? Igen, éreztem rajta, hogy szívesen dolgozna velem, de Xavi szavai egyszerűen jobban meggyőztek.

Volt érdeklődés a Manchester City felől?

– Pep Guardiola felhívott engem az első sevillai idényemet követően. Nagyon csábító volt az, hogy rám gondolt, de még csak egy évet húztam le Spanyolországban, és eldöntöttem magamban, hogy nem akarok semmit siettetni. Aztán idén nyáron is beszéltünk, de az igazoláshoz a City-nek túl kellett volna adnia néhány játékoson.

További tartalmak: