Ada Hegerberg ismét a Barcelona radarján?

Szerdán reggel a madridi MARCA írta meg elsőnek, hogy a Barcelona lépéseket tehet nyáron az első női aranylabda győztesének, Ada Hegerbergnek a megszerzéséért. A hírt ezt követően a Femení ügyeiben híresen jól informált Maria Tikas is megerősítette. A Lyon norvég klasszisának szerződése jövő nyáron lejár, a franciák azonban eddig kitartottak azon elhatározásuk mellett, hogy Ada […]

Szerdán reggel a madridi MARCA írta meg elsőnek, hogy a Barcelona lépéseket tehet nyáron az első női aranylabda győztesének, Ada Hegerbergnek a megszerzéséért. A hírt ezt követően a Femení ügyeiben híresen jól informált Maria Tikas is megerősítette. A Lyon norvég klasszisának szerződése jövő nyáron lejár, a franciák azonban eddig kitartottak azon elhatározásuk mellett, hogy Ada nem eladó.

A Barcelona és Hegerberg közötti kapcsolat nem újdonság, hiszen már a 2019-es Lyon-Barcelona BL-döntő óta megvan közöttük a párbeszéd egy jövőbeli közös folytatást illetően, eddig azonban ez nem valósult meg. Az akkori csúfos vereség után a Barça óriási fejlődött, ma pedig a legdominánsabb futballt játsszák a világon, nem úgy a Lyon, mely címvédőként már a negyeddöntőben búcsúzott a sorozat idei kiírásától.

A hír rövid idő alatt bejárta az egész világot, a kedélyeket végül Maria Tikas, a Diario Sport újságírója hűtötte le, aki bár megerősítette a Marca információját, miszerint a Barcelona ténylegesen érdeklődik a 27 éves csatár iránt, de több hátráltató tényezőt is megemlített cikkében. Egyfelől rengeteg játékosnak jár le 2024 nyarán a szerződése, többek között a kétszeres aranylabdásnak, Alexia Putellasnak is, de fontos megemlíteni még Patri Guijarro, Mapi León vagy Mariona Caldentey nevét is. A Barcelona elsődleges célja pedig az, hogy ezekkel a játékosokkal hosszabbítsanak, ez pedig alaposan behatárolja a forrásokat. Ahogyan a klub gazdasági válsága is, mely kihatással van a nőkre is, hiába teljesít kiválóan a Femení az elmúlt években, melyet jól mutat az is, hogy az elmúlt három szezon mindegyikén döntősök voltak a Bajnokok Ligájában. A jelenlegi helyzetben arra mutatkozik a legtöbb esély Tikas szerint, hogy a klub hosszabbít fontos játékosaival a megmaradt pénzből pedig tehetséges fiatalokat igazolnak ingyen vagy viszonylag kevés pénzért.

A 27 éves norvég leigazolásához szinte biztosan világrekordot jelentő összeget kéne letennie a Barçának a Lyon asztalára, mely csúcsot egyébként pont a katalánok tartják Keira Walsh tavalyi leigazolásával. Az angol védekező középpályásért 400 ezer eurót szurkoltak le a Manchester City-nek, Hegerberg pedig ennél is többe kerülne, hiába van mindösszesen egy év hátra a szerződéséből. A lehetőséget mindenesetre Maria szerint sem lehet kizárni, mint írja: a művelet nem lehetelten, de a dolgok jelenlegi állása szerint nem igazán reális.

 

További tartalmak: