Marokkó vagy Spanyolország? Lamine Yamalnak döntenie kell

A Barcelona 16 esztendős szélsője már szeptemberben bemutatkozhat a spanyol felnőtt válogatottban.

Az utóbbi napok egyik fő beszédtémája volt Spanyolországban Lamine Yamal jövője. No nem a Barcelonával kapcsolatban, hanem a válogatottság terén. A 16 esztendős szélső édesapja marokkói, édesanyja Egyenlítői-Guineából származik, ő maga pedig Spanyolországban született, így három ország közül választhat. Marokkó nagyon szeretné a soraiban tudni, a spanyolok pedig éppen ezért megpróbálnak olyan gyorsan cselekedni, amennyire csak lehet.

Szerdán ugyanis találkozott egymással Yamal, illetve a spanyol ifjúsági csapatokért felelős két koordinátora, Francis Hernández és Vicente Blanco, ahol a játékos jövőjéről tárgyaltak. Ezt megelőzően a két szakember Decóval is egyeztetett már.

Már a következő hetekben debütálhat a felnőtt válogatottban?

A katalán Diario Sport információi szerint Yamal már meghozta döntését, és a folytatásban is Spanyolországot szeretné képviselni, ahol eddig az U19-es csapat jelentette a csúcsot számára, itt egy alkalommal lépett pályára. A ‘La Roja’ majd Grúzia és Ciprus ellen játszik Eb-selejtezőt szeptember 8-án és 12-én. A kerethirdetést jövő héten pénteken, azaz szeptember 1-jén tartja Luis de la Fuente szövetségi kapitány.

Spanyol és katalán források szerint is jó esély mutatkozik arra, hogy Lamine Yamal már itt keretbe kerülhet, ami egészen elképesztő dolog lenne 16 évesen. Amennyiben pedig a szélső a két meccs valamelyikén pályára lép, úgy hivatalosan is eldől, hogy a jövőben a spanyolok színeiben játszik majd.

További tartalmak: