Abde visszavásárlási opcióval a Betisé lett a hajrában

A Barcelonának visszavásárlási opciója lesz a támadóra, emellett a katalánok jogosultak Abde későbbi eladásából befolyó összeg felére is.

Hiába számított rá Xavi és a Barcelona, Abde a több játéklehetőség reményében távozik a klubtól. A marokkói szélső a Betisben folytatja pályafutását, akik 7,5 millió eurót fizettek a játékjogának feléért. A Barcelonának közleménye szerint visszavásárlási opciója lesz a támadóra, emellett a katalánok jogosultak Abde későbbi eladásából befolyó összeg felére is.

Ezzalzouli a 2021 nyarán érkezett a Barcelona B csapatához, október 30-án, az Alavés ellen mutatkozott be először a nagy csapatban, ezt követően pedig még 12 alkalommal lépett pályára Xavi együttesében, ezeken egy gólig jutott.

A 2022/23-as szezont kölcsönben az Osasunánál töltötte, ahol jó teljesítményt nyújtott, csapatával végül a hetedik helyen végzett a bajnokságban és bejutott a Spanyol Kupa döntőjébe. Összesen 34 találkozón lépett pályára, melyeken hat gólt szerzett.

Abde a téli világbajnokságon is jelen volt, ahol Marokkóval egészen a negyeddöntőig menetelt. Nem sokkal később aztán hazája U23-as csapatával megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját. A jelenlegi szezon elején visszatért a Barcelonához, ahol két tétmérkőzésen lépett pályára távozása előtt.

Sok sikert a jövőben, Abde!

További tartalmak: