Irány ismét az USA: 10 millió euró felett hozhat a következő előszezon

Az FC Barcelona pénteken hivatalosan is közölte, hogy a következő előszezonban ismét az Egyesült Államokba repülnek a fiúk, ahol négy felkészülési mérkőzésen is pályára lépnek. A katalán ‘Mundo Deportivo’ sportnapilap ezt követően megsaccolta, mennyit is hozhat bevételi oldalon a turné. A Barcelona az idei szezonhoz hasonlóan a következő idényt is az Egyesült Államokban nyitja, egy […]

Az FC Barcelona pénteken hivatalosan is közölte, hogy a következő előszezonban ismét az Egyesült Államokba repülnek a fiúk, ahol négy felkészülési mérkőzésen is pályára lépnek. A katalán ‘Mundo Deportivo’ sportnapilap ezt követően megsaccolta, mennyit is hozhat bevételi oldalon a turné.

A Barcelona az idei szezonhoz hasonlóan a következő idényt is az Egyesült Államokban nyitja, egy kéthetes turné keretében. Xavi Hernández csapata négy mérkőzést játszik az USA-ban: július 22-én a Juventus, július 26-án pedig az Arsenal ellen lépnek pályára Kaliforniában. Néhány nappal később, július 29-én Arlingtonban a Real Madrid ellen játszanak a fiúk, a túrát végül augusztus 1-jén, Las Vegas-ban, a Milan ellen zárják a katalánok.

Népszerű célpont az Egyesült Államok

Az idei USA-turné lesz a 14. az FC Barcelona történetében, mely jól mutatja, hogy mennyire népszerű célponttá vált ez a helyszín az európai topcsapatok körében. A katalánok 2022-ben, 2019-ben, 2018-ban, 2017-ben, 2017-ben és 2011-ben is ellátogattak ide. Mint a klub hivatalos oldala írja, az észak-amerikai piac kulcsfontosságú prioritása a Barça márka globalizációjának és terjeszkedésének. A labdarúgás hatalmas népszerűségrobbanáson megy keresztül az Egyesült Államokban, ez a tendencia pedig minden bizonnyal folytatódik majd a következő, 2026-os világbajnokságon is.

10 millió euró feletti bevételre számítanak

A ‘Mundo Deportivo’ sportnapilap legfrissebb cikke szerint a Barcelona hosszasan szervezte az idei turnét, melytől 12 millió eurónyi bevételt vár. Hozzáteszik, ez az összeg elérheti akár a 14 millió eurót is.

 

További tartalmak: