A Barcelona pontosabb volt a kapu előtt, Xaviék legyőzték a Real Madridot

Xavi csapata ezúttal Dallasban lépett pályára, a Real Madrid ellen. A katalánok 3-0-ra nyertek ősi riválisukkal szemben.

Szombaton este ismét pályára lépett a Barcelona, mely második felkészülési mérkőzését játszotta Amerikában, ezúttal Dallasban. A katalánok ellenfele a Real Madrid volt, akiknek ez már a harmadik összecsapásuk volt az előszezonban, így némileg előrébb tartanak a felkészülésben.

A mérkőzés egy keresztléccel indult, ahol Oriol Romeu járt közel a gólhoz. A vezetést végül a 15. percben, Ousmane Dembélé révén a Barcelona szerezte meg egy fantasztikus, szöglet utáni kombinációt követően. Nem sokkal később Araújo ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt a játékvezető, Vinícius azonban ugyancsak a keresztlécet találta el. Ezt követően még két kapufát lőtt a Real, mindkettőnél szerencséje volt azonban a Barçának. Nem változott tehát az állás a szünetig.

A második félidőben aztán jött két újabb madridi kapufa, az eredmény azonban nem változott, egészen a 20 esztendős középpályás, Fermín López pályára lépésééig. A 85. percben Sergi Roberto szedett össze egy eladott labdát a Real tizenhatosának előterében, letette Fermínnek, aki bombagólt akasztott Courtois kapujába. A hosszabbításban aztán a fiatal játékos egy remek labdával lepte meg Ferrán Torrest, aki előbb átemelte Courtois-t, majd egy finom mozdulattal a hálóba pöckölte a labdát, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: