Ferrán Torres: A formám? Jó úton haladok!

A 23 esztendős támadó duplázott Ciprus ellen, ezzel pedig beérte a góllövők között Pedrót, mindezt fele annyi mérkőzés alatt.

Bár Luis de la Fuente szövetségi kapitány elsőre nem választotta be a válogatott következő két mérkőzésére a keretbe Ferrán Torrest, a sérülések közbeszóltak. A Barcelona támadója így ott lehetett a Ciprus elleni Európa-bajnoki selejtezőn, melyet 6-0-ra nyert meg a ‘La Roja’, Ferrán pedig csereként beállva két góllal vette ki részét a sikerből.

A mérkőzés után több dolog kapcsán is kérdezték a támadót az újságírók.

„A médiában megjelenők hírek? Nem érdekel, hogy mit írnak rólam a médiában, nem olvasom, mivel nem ad hozzám semmit. Ez csak a showműsor része.”

„Xavi hamarosan hosszabbíthat? Megérdemli, hogy új szerződést kapjon, eleget tett érte, óriási változáson ment keresztül a csapat az irányítása alatt, kiváló gárda van épülőben. Hiszem, hogy Lamine Yamaltól sok mindent várhatunk a jövőben. Egy különleges játékos, aki rengeteget segíthet a csapatnak.”

Folyamatosan javul a teljesítményem? Olyan keményen dolgozom, amennyire csak tudok, hogy bebizonyítsam, helyem van itt, hogy fontos lehetek a Barcelonának. Igyekszem minden percet kihasználni, hogy bizonyítsak Xavinak. Úgy érzem, jó úton haladok.

„Ismét a válogatottban? Alapvetően a klubnál elvégzett munkát jutalmazza a válogatott behívó, de az én esetem most más volt, hiszen egy társam sérülése kellett ehhez. Ez azonban nem változtat azon, hogy bármikor is hívjanak, mindent beleadok. A legfontosabb a győzelem, a nemzeti csapat által megnyert két meccs és most itt az ideje, hogy visszatérjek a klubomba és folytassam a megkezdett munkát.”

A számok nem hazudnak

Ferrán Torres a tavalyi szezonban klub és válogatott szinten, minden tétmérkőzést figyelembe véve 56 lövéssel próbálkozott, ezekből csupán 9 gólig jutott (16 százalékos hatékonyság). Idén ezzel szemben mindössze 7 lövésből már 4 találatnál jár, ami 57 százalékos hatékonyságot jelent.

További tartalmak: