Marcos Alonso: „Bárhol is játszasson Xavi, számíthat rám”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández mellett ezúttal a katalánok utolsó nyári szerzeménye, Marcos Alonso állt még az újságírók rendelkezésére hétfőn délután, az Inter elleni mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. – A Bajnokok Ligája győzelem? Azt gondolom, hogy még eléggé korai erről beszélni. Jó formában várhatjuk a holnapi összecsapást, ennek ellenére tartom, hogy korai még esélyesként […]

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández mellett ezúttal a katalánok utolsó nyári szerzeménye, Marcos Alonso állt még az újságírók rendelkezésére hétfőn délután, az Inter elleni mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón.

– A Bajnokok Ligája győzelem? Azt gondolom, hogy még eléggé korai erről beszélni. Jó formában várhatjuk a holnapi összecsapást, ennek ellenére tartom, hogy korai még esélyesként emlegetni magunkat a sorozatot illetően.

– Lassacskán beilleszkedem az új csapatomba, egyre jobban összecsiszolódunk az edzővel és a csapattársakkal egyaránt. Az én feladatom az, hogy ha az edzőnek szüksége lenne rám, akkor a maximumot nyújtsam, ezen dolgozom minden nap. Ami a holnapi pozíciómat illeti, nem ez lenne az első alkalom, hogy középhátvédként játszok, nagyon szeretnék ismét lehetőséget kapni, ha Xavi úgy vélik, hogy itt tudok a leginkább a csapat segítségére lenni, akkor a legjobbamat adom majd ezen a poszton, még akkor is, ha alapvetően balhátvéd vagyok.

– Fontos, hogy az élre kerültünk a bajnokságban, a legfontosabb azonban, mit mutat a tabella a szezon végén. Nyilvánvalóan jobb az élen lenni hét fordulót követően, mint nem, de javulnunk kell a játék több aspektusában is, az eredmények pedig remélhetőleg jönnek a folytatásban is majd.

– Az Inter? Fontos két meccs lesz ez ellenük. Taktikailag nagyon felkészültek, fizikálisan és technikailag is magas szintet képviselnek. Tisztában vagyunk azzal, mennyire nehéz lesz ez a két összecsapás, de mint korábban már mondtam, jó formában vagyunk, mindenünk megvan ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot. Nem gondolom magunkat a mérkőzés esélyesének, az Inter ugyanis egy kiváló csapat.

Lehetőségem volt visszatérni Olaszországba a nyáron? Három évet töltöttem el a Fiorentinánál, de amikor a Barcelona érdeklődött irántam, már nem gondoltam másra csak rájuk.

– Nagyon motiváltnak látom a csapatot, mindenki meg akarja nyerni az összes mérkőzést, harcolni akarunk az összes kupáért. Jók az eredmények, a csapat motivált és sikerre éhes, ez a három jó kombinációja egymásnak úgy vélem.

– Lewandowski? Nem lepett meg a játéka, sokat szenvedtem ellene, amikor egymással kellett szembenéznünk. A világ egyik, ha nem a legjobb játékosa. Nagyon fontos a csapat számára a jelenléte.

– Versenyhelyzet a balhátvéd poszton? A csapat kohéziója szempontjából nagyon fontosnak tartom ezt, mindenki érdeke az, hogy motiváltak legyünk, ne kényelmesedjünk el. A rengeteg meccs és a rotáció miatt pedig mindenki lehetőséget kaphat, jó a hangulat az öltözőben, mindenki bizonyítani szeretne.

Még csak most érkeztem meg, nyilván mindenki minden meccsen pályán akar lenni, az én feladatom azonban az, ha az edző számít rám, ott legyek és segítsek a csapatnak. Jól érzem magam, várom a folytatást.

További tartalmak: