Messi nagyon közel az Inter Miami csapatához

Az argentin támadó visszautasította a szaúdi Al-Hilal ajánlatát, a Barcelona pedig képtelen garanciát vállalni arra, hogy a nyáron regisztrálni tudják őt.

Óriási érzelmi hullámvasúthoz hasonlítható az elmúlt néhány napja a Barcelona szurkolók nagy részének, akik jelenleg is reménykednek abban, hogy az argentin klublegenda, Lionel Messi viharos és villámszerű távozása után két évvel visszatérhet a katalán fővárosba. A támadó aláírásáért három klub van versenyben, miután kiderült, nem hosszabbítja meg Párizsban lejáró szerződését: a Barcelona, az Inter Miami és az Al-Hilal. Gazdaságilag a legkedvezőbb ajánlata a szaúdiaknak volt, akik évi 400 millió eurót sem sajnáltak volna Messiért, végül azonban az argentin ezt elutasította. Maradt a Barcelona és a Miami.

A Barcelona esetében azon túl, hogy pénzügyileg ez a legkevésbé jövedelmező számára, el kell mondani még, hogy Messiék elsődleges célja ennek ellenére is a visszatérés, a körülmények és magának az üzletnek az időzítése azonban egyszerűen nem passzol egymáshoz. A játékos és környezete gyorsan döntést akar hozni, a klub ellenben nem tud ilyen gyorsan cselekedni. Messi érdekeit is meg lehet érteni, mivel nem akarja ismét átélni azt, amit két évvel ezelőtt, hogy a piac utolsó napjaiban kell csalódnia, éppen ezért garanciát akarnak, hogy regisztrálva lesz, a klub azonban ezt eddig nem tudta megadni neki.

Mire lenne szükség ehhez? Elsődlegesen eladásokra, ehhez azonban időre van szüksége a klubnak, nem lehet egy-két nap alatt lezavarni ezt. Jorge Messi napokban tett pozitív nyilatkozatával ellentétben valójában nem igazán hisz a csodában, bár ő is örülne, ha a fia és családja kívánsága teljesülne. Ő is tisztában van azzal, hogy hiába kapta meg a Barcelona a Liga engedélyét, ez a garanciához nem elegendő, ahhoz eladásokra lenne szüksége a klubnak. Egyelőre tehát sem hivatalos ajánlatot, sem pedig garanciát nem kapott Messi és környezete, így nincs is mire igent mondania.

Ezzel együtt el is jutottunk történetünk harmadik résztvevőjéhez, az amerikai Inter Miami csapatához, akik az MLS keleti bajnokságában az utolsó, tizenötödik helyét foglalják el. Az ajánlatuk a fizetés terén nem veszi fel a versenyt az Al-Hilallal, más téren viszont előnyösebb lehet Messiéknek, legalábbis ha hihetünk a The Athletic cikkének. Mint írják, Messi követheti David Beckham útját, aki a Los Angeles Galaxy-hoz igazolt pályafutása végén, az üzlet keretein belül pedig opciós jogot szerzett a klub egy részének megvásárlására, miután szögre akasztotta a stoplist. Az argentin támadóra is hasonló várhat Miami-ban, ez pedig mindenképpen csábító lehet számára. Az üzletbe egyébiránt beszállna az Apple és Messi személyes szponzora, az Adidas is.

Június 7-én tehát ott tartunk, hogy Messi karnyújtásnyira van attól, hogy elfogadja az amerikai klub ajánlatát, visszautasítva ezzel a visszatérés lehetőségét, amivel jó eséllyel pontot tesz annak a kérdésnek a végére is, hogy láthatjuk-e még őt aktív játékosként a Barcelona mezében. Jelenleg erre mutatkozik a legnagyobb esély, végleges döntés a következő egy-két napban várható.

További tartalmak: