Megérkezett a Barcelona idei harmadik számú szerelése!

Az FC Barcelona hivatalos oldalán leplezte le szerdán reggel az idei harmadik számú szerelését, melyet már most este felavat a Manchester City elleni barátságos mérkőzésen. Az eredetileg kiszivárgott fehér helyett szürkés színű lett a Barcelona idei harmadik számú szerelése, melyet szerdán reggel lepleztek le. A mez elején egy vörös és kék színkombinációból álló kereszt található, […]

Az FC Barcelona hivatalos oldalán leplezte le szerdán reggel az idei harmadik számú szerelését, melyet már most este felavat a Manchester City elleni barátságos mérkőzésen.

Az eredetileg kiszivárgott fehér helyett szürkés színű lett a Barcelona idei harmadik számú szerelése, melyet szerdán reggel lepleztek le. A mez elején egy vörös és kék színkombinációból álló kereszt található, mely jól hajaz a címer balfelső részére. A szám és névfeliratok sötétszürkék, az elől lévő Spotify logó pedig fehér színt kapott.

Kicsit a történelemről: a Barça játékosai többször is hordtak már fehér színű mezt, ilyen volt például az 1959/60-as szezon, melyben a katalánok olyan csapatok ellen léptek pályára az Európa Kupában, mint az AC Milan vagy a Hannover. Utoljára az 1978/79-es idényben volt példa arra, hogy fehér mezt viseljen a csapat, akkor az 1979. márciusi, Ipswich Town elleni idegenbeli mérkőzésen viseltek ilyet a játékosok.

Picit még régebbre visszautazva az időben egy érdekes történetet olvashatunk. Mint kiderült, a katalán csapat 1957-ben is fehér mezben lépett pályára az egyik összecsapáson, a játékosokat azonban akkora tüntetés fogadta, hogy végül a második félidőre már más színű szerelésben kellett kifutniuk a pályára.

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

További tartalmak: