Zsinórban harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe a Femení

Az FC Barcelona Femení 1-1-es döntetlent játszott a Chelsea-vel, ezzel pedig Jonatan Giráldez csapata idén is ott van a Bajnokok Ligája fináléjában. A katalánok az elmúlt négy évből három alkalommal is eljutottak a sorozat döntőjéig, ebből egyszer, pont a londoniakkal szemben sikerült nyerniük, kétszer a rekordbajnok, Lyon ellen maradtak alul. Az első félidőben nem született […]

Az FC Barcelona Femení 1-1-es döntetlent játszott a Chelsea-vel, ezzel pedig Jonatan Giráldez csapata idén is ott van a Bajnokok Ligája fináléjában. A katalánok az elmúlt négy évből három alkalommal is eljutottak a sorozat döntőjéig, ebből egyszer, pont a londoniakkal szemben sikerült nyerniük, kétszer a rekordbajnok, Lyon ellen maradtak alul.

Az első félidőben nem született gól, hiába volt nagy mezőnyfölényben Barça. A második félidő 64. percében azonban megtört a jég, az odavágóhoz hasonlóan ezúttal is a norvég klasszis, Caroline Graham Hansen mattolta a Chelsea védelmét. A vezetést azonban mindösszesen három percig tudták megőrizni a katalánok, Guro Reiten ugyanis egy kipattanót értékesíteni tudott. A hátralévő percekben már nem született több találat, a Barcelona így zsinórban a harmadik Bajnokok Ligája döntőjére készülhet, ellenfele pedig vagy a Wolfsburg vagy pedig az Arsenal lesz.

A mérkőzés egyetlen némileg csalódásra okot adó momentuma Alexia Putellas távolmaradása volt, aki végül így nem léphetett pályára a Femení jó ideig utolsó, Camp Nou-ban lejátszott összecsapásán. A Camp Nou közönsége azonban így is megemlékezett a visszatéréséről, többször is skandálták a nevét. Ezúttal is le a kalappal a szurkolók előtt, az este ugyanis 72.262 ember buzdította a lányokat a nézőtérről.

 

További tartalmak: