Ismét áll a bál: a spanyol bajnokság névadó szponzora nem fizet

A Finetwork állítása szerint nincs fizetési kötelezettsége, mivel nem írtak alá semmiféle szerződést, a Liga mást gondol az ügyben.

Idén már a sokadig botrány borzolja a kedélyeket a női első osztályú bajnokságban. Az egész a kollektív szerződéssel kezdődött, majd folytatódott a játékvezetők fizetésével, illetve a televíziós jogok kérdésével, most pedig ott tartunk, hogy a bajnokság névadó szponzora, a Finetwork kijelentette: nem fizetik ki az idei szezonra elvileg járó 4 millió eurót.

Miért? Erre a kérdésre kereste a választ a Relevo is, mely felvette a kapcsolatot a fent említett céggel. Teresa Rivera marketing igazgató elmondta, hogy a felek nem írtak alá semmilyen szerződést, sem a klubokkal, sem pedig magával a bajnoksággal. Ennek megfelelően nem ismerik el fizetési kötelezettségüket. A helyzetet az teszi komikussá, hogy egy egész szezon lement úgy, hogy a Finetwork logója és neve ott szerepelt a játékosok mezén, a közvetítésekben, illetve egyéb helyeken is, hovatovább, a bajnokság nevénél is jelen voltak. Akkor mégis hogyan lehetett ezt a helyzetet így összehozni? Rivera elmondása szerint a felek egy szándéknyilatkozatot írtak alá még a szezon előtt, szerződésre azonban elmondása szerint nem került sor.

A hírportál felkereste a bajnokságot is, akik nem túl nagy meglepetésre éppen az ellenkezőjéről számoltak be. Mint válaszukban írják, mindkét fél számára megvoltak a kötelezettségek, a dokumentumokban pedig egyértelműen le van írva, hogy ennek aláírása után szponzorációs kapcsolat jön létre. Ennek bizonyítéka, hogy egészen két héttel ezelőttig nem hagyták abba a közösségi felületeiken a bajnoksággal kapcsolatos tartalmak megosztását. Május 23-án például megemlékeznek a női labdarúgás nemzetközi napjáról is. A bejegyzésben leírják: „A Liga F és a Finetwork részéről továbbra is támogatjuk és láthatóvá tesszük a női labdarúgást, kiemelve annak fontosságát a sportban, segítve az egyenlőség kiharcolását.”.

A megállapodás értelmében a Finetwork-nek a hároméves periódus alatt az első évben, azaz most, 4 millió eurót, a következőben 5, a harmadikban pedig 6 millió eurót kellene fizetnie a bajnokságnak. Azt, hogy végül hová fut ki a történet, egyelőre homály fedi.

További tartalmak: