Alexia visszatért, nyolcadik bajnoki címét ünnepli a Femení!

Az FC Barcelona Femení nyolcadik bajnoki győzelmét ünnepli a Huelva elleni győzelem alkalmával. A szurkolók ráadásul nem csak a zsinórban negyedik sikerüket ünnepelhették meg, hanem a világ legjobb játékosának, Alexia Putellasnak a visszatérését is, aki közel 300 nap után léphetett ismét pályára. Az FC Barcelona Femení 3-0-ra legyőzte hazai pályán a Sporting Huelva együttesét, ezzel […]

Az FC Barcelona Femení nyolcadik bajnoki győzelmét ünnepli a Huelva elleni győzelem alkalmával. A szurkolók ráadásul nem csak a zsinórban negyedik sikerüket ünnepelhették meg, hanem a világ legjobb játékosának, Alexia Putellasnak a visszatérését is, aki közel 300 nap után léphetett ismét pályára.

Az FC Barcelona Femení 3-0-ra legyőzte hazai pályán a Sporting Huelva együttesét, ezzel pedig bebiztosította újabb bajnoki elsőségét, zsinórban a negyediket! A vezetést Laia Codina szerezte meg az első félidő hajrájában. A második játékrészben aztán jött Jana Fernández és egy óriási bombagólt akasztott, eldöntve ezzel minden kérdést. A 74. percben a szurkolók nagy örömükre szemtanúi lehettek a nagy visszatérésnek. Alexia Putellas ugyanis súlyos térdsérülését követően 299 nappal ismét pályára léphetett, Claudia Pinát váltotta a kétszeres aranylabdás középpályás. A végeredményt a csereként beálló Oshoala állította be a 92. percben.

A bajnoki szezon tíz kulcsmomentuma:

1. Vicky López, a szenzációs tinédzser

A 16 éves Vicky López a nyáron érkezett a Madrid CFF-től. A nagy csapatban való debütálására pedig nem is kellett sokat várni. Vicky 16 évesen és 19 naposan megelőzte Claudia Pinát, ezzel pedig ő lett a Femení történetének legfiatalabb bemutatkozója.

2. Clásico a Di Stéfanóban

A Barça a Real Madridhoz látogatott, ahol életben tartotta százszázalékos mérlegét. A katalánok Crnogorčević, Patri és Rolfö duplájával 4-0-ra nyertek a fővárosban.

3. Bruna visszatért

Bruna Vilamala még november 20-án tért vissza súlyos térdsérüléséből. A 19 esztendős támadó 389 napot hagyott ki elülső keresztszalag-szakadás miatt.

4. Nagy színpad, nagy győzelem

Az Atlético Madrid a Barçával játszott a Cívitas Metropolitanóban, a világ egyik legszebb stadionjában. A lányok egy látványos mérkőzésen 6-1-re nyertek.

5. Lucy Bronze kései gólja

A Real Sociedad közel állt ahhoz, hogy véget vessen a Barcelona óriási győzelmi sorozatának, amikor az Johan Cruyff Stadionba látogattak. A vendégek a félidőben még vezettek, Marta Torrejón azonban a 62. percben egyenlített, Lucy Bronze pedig az utolsó pillanatokban egy szöglet után megnyerte a Barçának az összecsapást.

6. Világrekord

A Levante Las Planas 7-0-s legyőzése zsinórban az 50. győzelem volt a bajnokságban, ami világcsúcs a férfi vagy női profi labdarúgásban.

7. Jana Fernández visszatér

A szezon második nagy visszatérője a fiatal középhátvéd, Jana Fernández volt, aki 384 napot volt kénytelen kihagyni, ugyancsak elülső keresztszalag-szakadás miatt. Jana a Villarreal elleni 5-0-s győzelem alkalmával tért vissza a pályára.

8. Cata Coll is megérkezik

Újabb visszatérés, ezúttal is keresztszalag-szakadás után. Cata Coll 400 napig nem léphetett pályára, mígnem a Valencia elleni 5-1-s mérkőzés utolsó 15 percében Jonatan Giráldez bedobta őt Sandra Paños helyére.

9. MotoClásico

A Rosalía tiszteletére Motomami mezt viselő Barcelona, Fridolina Rolfö tizenegyesével legyőzte hazai pályán a Real Madridot, ezzel pedig tovább nyújtja a csapat győzelmi szériáját.

10. Alexia bajnoki győzelemmel tér vissza

A Barcelona a Sporting Huelva elleni 3-0-s győzelmével bebiztosította negyedik bajnoki győzelmét. A gólokat Laia Codina, Jana Fernández és Asisat Oshoala szerezték. Ez volt az a nap, amikor a világ legjobb játékosa, Alexia Putellas súlyos térdsérülését követően 299 nappal ismét pályára léphetett.

 

További tartalmak: