Jonatan Giráldez közölte a vezetéssel: nem szeretne hosszabbítani

A Barça Femení vezetőedzőjének szerződése jövő nyáron lejár, amit nem kíván meghosszabbítani, ezt pedig már közölte a klubvezetéssel és a játékosokkal is.

Csütörtök délután több megbízhatónak számító sajtóorgánum állította egymástól függetlenül, hogy Jonatan Giráldez, az FC Barcelona női csapatának vezetőedzője szinte biztos, hogy nem marad a csapatnál a nyáron. A katalánokkal kupát kupára halmozó trénert, aki az elmúlt évek sikerei okán az egyik leginkább keresett edző lett a piacon, több helyről is csillagászati ajánlattal csábítják, az egyik ezek közül az Egyesült Államok, ahol már hosszú évek óta komoly pénzt fektetnek a női labdarúgásba.

Giráldez szerződése jövő nyáron lejár, amit nem kíván meghosszabbítani, ezt pedig már közölte a klubvezetéssel és a játékosokkal is. A jobb gazdasági feltételeken túl a pletykák arról is szólnak, hogy nem csak a nemrég távozó sportigazgatót, Markel Zubizarretát, hanem magát az edzőt is zavarta, hogy a klub nem képes elég pénzt fektetni a csapatba, így fontos játékosoktól kellett és kell a jövőben is várhatóan megválniuk a szűk pénzügyi fair play miatt. Jövőre fut ki a kontraktusa többek között Alexia Putellasnak, Mapi Leónnak, Mariona Caldentey-nek és Lucy Bronze-nak is, de rajtuk kívül is többekkel kell új szerződést kötni.

A 32 esztendős vigói kiválása komoly érvágás lenne a klubnak, ahogyan Zubizarreta távozása is az volt. Giráldez 2021 nyarán érkezett az akkor triplázó Luis Cortés helyére, akivel sokáig együtt dolgozott azt megelőzően. Jelenlétének fontosságát nem csak a megnyert kupák száma, hanem például Fridolina Rolfö szerepének átalakítása is mutatja, akiből a világ egyik legjobb szélső védőjét faragta támadó létére, idén eközben a védekező középpályás Ingrid Engen az, aki fantasztikusan teljesít a védelem közepén. A szakember egyik legnagyobb erényének tartják hogy mindenkiből képes a legtöbbet kihozni.

Bármi is legyen a vége, Giráldeznek óriási hálával tartozik a Barcelona, utódját a kényes anyagi helyzet okán pedig még nehezebb lesz megtalálni, amennyiben tényleg a távozás mellett dönt.

További tartalmak: