Xavi: „Ha már én nem viselhetem a hatost, remélem Gavi sokáig fogja még”

Elégedetten nyilatkozott a Betis legyőzését követően az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández, aki külön dicsérte Raphinhát, Gavit és Pedrit is. A tréner elmondta, bár jó úton haladnak a bajnoki cím felé, de még sok van hátra, így nem dőlhetnek hátra. A mérkőzésről „Remek mérkőzést játszottunk. Ansu fejesével végleg eldönthettük volna a meccset, ez kimaradt, aztán […]

Elégedetten nyilatkozott a Betis legyőzését követően az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández, aki külön dicsérte Raphinhát, Gavit és Pedrit is. A tréner elmondta, bár jó úton haladnak a bajnoki cím felé, de még sok van hátra, így nem dőlhetnek hátra.

A mérkőzésről

„Remek mérkőzést játszottunk. Ansu fejesével végleg eldönthettük volna a meccset, ez kimaradt, aztán pedig saját magunknak tettük bonyolulttá az utolsó perceket. Ezt leszámítva viszont elégedett voltam a fiúkkal. Sikerült elvennünk a labdát a Betistől, ami ellenük a mérkőzés egyik kulcsa. Úgy érzem sikerült előre lépnünk a Girona elleni meccshez képest. Jó úton haladunk, de még tizenkilenc döntő hátra van. Éhesek vagyunk a sikerre.”

Vezetjük a bajnokságot, a védekezésünk kemény, a csapat alázatosan dolgozik. A munka mindig kifizetődik. A srácok bárkivel képesek felvenni a versenyt. Ma a szezon egyik legjobb produkcióját hoztuk.

Raphinha gólt szerzett

„Kezd lassan meghatározóvá válni a csapatban. Nem ez már az első nagyon fontos találata, képes megteremteni a különbséget. Kiteszi a lelkét is a csapatért, nagyon fontos tagja a támadósornak, boldog vagyok, hogy itt van velünk. Bár sok kritika éri őt, de mi támogatjuk őt és mögötte állunk. A jövője itt van, Barcelonában.”

Pedri az új Iniesta?

„Nézd, Andrésnél tehetségesebb játékosa szerintem még nem volt Spanyolországnak, de Pedri sok mindenben hasonlít rá. Nagyon magas szinten teljesít.”

Ismét négy középpályással

„Mindig a létszámfölény kialakítására törekszünk. Többféleképpen is támadhatunk, de ez igaz a védekezésre is.”

Libabőrös lettem, amikor láttam a srácokat az egyik labdavesztés után visszasprintelni a végén a Betis egyik kontrájánál.

Baldé már négy gólpasszal áll a Ligában

„Három fantasztikus balhátvédünk van. Baldé kiválóan teljesített ma, fiatal és kivételes képességekkel rendelkezik, élmény nézni őt a pályán. Óriási potenciál van benne, amit ki is kell magából hozni. Ahogyan vezeti a labdát, ahogyan lehetőséget teremt… Csodás labdát adott Raphinhának a góljánál.”

Gavi, aki megörökölte a mezszámát

„Elképesztő tehetség. Folyamatosan bíztatjuk őt, hogy legyen minél bátrabb, vállaljon többet. Védekezésben és támadásban is rengeteget ad a csapatnak. Ami a hatos mezt illeti, nosztalgiával és boldogsággal tölt el őt ebben a mezszámban látni. Most, hogy én már nem viselhetem, remélem még hosszú évekig ő lesz a gazdája. Gavi egy olyan srác, akinek a szíve a lábában van. ”

További tartalmak: