Xavi: Nagyon bíztunk Dembélében, a döntése óriási csalódás számomra

Xavit leginkább az átigazolások kapcsán kérdezték, köztük Ousmane Dembélé nemrég bejelentett távozásáról is.

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández megtartotta szombaton délután a Getafe elleni első bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját. A trénert természetesen leginkább az átigazolások kapcsán kérdezték, köztük Ousmane Dembélé nemrég bejelentett távozásáról is.

A Getafe lesz az ellenfél

„Izgatottan várjuk az első mérkőzést. Jó előszezont zártunk, fokozatosan emelkedett a játékunk színvonala, megerősödtünk a felkészülés végére. Ami az ellenfelünket illeti, egy rendkívül fizikális csapat vár ránk, akik jó eséllyel öt védővel állnak majd fel, kevés terültet biztosítva számunkra. Nagyon fontos lesz a pálya közepe, itt sikerült jól erősítenünk Gündogannal, Fermínnel és Lamine Yamallal, de a szélek is rendkívül fontosak, itt Abde, Ferrán és Raphinha az, akire támaszkodhatunk. Mindenkire szükségünk lesz. Bonyolult összecsapás vár ránk, a célunk a három pont megszerzése.”

A lehetséges érkezőkről és távozókról

„Előre leszögezem, hogy nem ideális a jelenlegi helyzet, az, hogy nincs még mindenki regisztrálva, ezzel azonban mi nem sokat tehetünk, a mérkőzésre kell összpontosítanunk. Az én tudomásom szerint a játékosok többségével számolhatok majd, ezért pedig köszönettel tartozom a klubvezetésnek, akik megállás nélkül dolgoznak ennek a problémának a megoldásán. További erősítések kapcsán nem sokat tudok mondani, augusztus 31-ig nyitva áll a piac, meglátjuk, mit sikerült ez idő alatt megvalósítanunk. Két érkezőre még mindenképpen szükségünk lenne. A vezetés tudja azt, kire van szükségem, ennek megfelelően dolgoznak, meglátjuk, sikerül-e valamit alakítani.”

Dembélé a PSG-be szerződött

Ousmane-t jó srácnak ismertem meg, aki rengeteg támogatást és szeretetet kapott a csapattól. Nagy-nagy csalódás számomra, hogy úgy döntött, elhagy minket, de ez az ő döntése, ő másik sportszakmai tervnek szavazott bizalmat. Sok sikert kívánok neki a jövőben.

Ansu Fati jövőjéről

„Ansu a jelen és a jövő játékosa, abszolút meg vagyok vele elégedve. Ugyanakkor nem mondhatom azt, hogy biztosan velünk lesz a piac zárását követően is, hiszen a helyzetünk mindenki számára ismert. Nem tudok garanciát adni senkinek a maradására, sem Ansu, sem Marcos Alonso, sem pedig más esetében. Meglátjuk, mit hoz a jövő a piac zárásáig.”

Vitor Roque érkezéséről

„Jelenlegi tudomásom szerint leghamarabb csak januártól számíthatunk Vitorra.”

Yamal és Fermín López teljesítményéről

„Minden tőlük függ, a teljesítményüktől. Egészen fantasztikus látni, milyen szinten vannak ilyen fiatalon is már. Mindketten készen állnak arra, hogy segítsék a csapatot. Jó, hogy ennyi fiatal tűnik fel itt évről-évre, tavaly Baldé, idén ez lehet Abde, Ansu, Yamal és a többiek…”

Ami Lamine-t illeti, bár még csak 16 esztendős, de már most képes megteremteni a különbséget egy mérkőzésen, kiváló a döntéshozatala, szinte soha nem veszít labdát, igazán éretten játszik. Sokat jelent számomra a jelenléte.

Araújo és Christensen állapota

„Ronald és Andreas is jól vannak, mindkettejük bevethető lesz holnap.”

További tartalmak: