Leiskolázták az ősi riválist is: Barça Femení – Real Madrid 5:0

Nincs megállás, újabb Barça-henger, ezúttal a Real Madrid ellen, hazai pályán. Jonatan Giráldez együttese győzelmének köszönhetően már hat ponttal vezeti a tabellát.

Hengerelt vasárnap kora délután a Barcelona Femení, mely az ősi rivális Real Madrid ellen lépett pályára az Olimpiai Stadionban. A katalánok, bár Alexia Putellas és Irene Paredes nélkül kellett játszaniuk, mindez meg sem látszott a teljesítményükön.

A vezetést Aitana Bonmatí csodálatos tekerésével szerezték meg a katalánok a 17. percben. Ezt követően a kapufák percei jöttek: egyszer Aitana, egyszer Graham, egyszer pedig Salma volt picit pontatlan, az utolsóból szerencsére Hansen már gólt szerzett a 43. percben. A ráadásban pedig még Mariona is beköszönt egy szögletet követően, így azért kellő előnnyel vonulhattak pihenőre a lányok.

A második félidő rögtön egy ziccerrel indult, Salma Paralluelo kapott kiváló indítást, lövését azonban védeni tudta lábbal Misa. Sokáig úgy tűnt, hogy több gól már nem esik a találkozón, mígnem jött Aitana, aki egy tetszetős labdavezetéssel az alapvonalig ment, majd onnan középre passzolt, a csereként beálló Claudia Pina pedig sarokkal gurított a madridiak kapujába. A mérkőzés azonban itt még nem ért véget, a hosszabbításban ugyanis egy másik cserejátékos, a 17 esztendős Vicky López is betalált, ezzel pedig a Clásicók történetének legfiatalabb gólszerzőjévé lépett elő.

Nem volt kérdés igazából, lehetett volna ez akár nyolc is, ha a szerencse picit jobban a lányok mellé áll az első félidőben. Osztálykülönbség. Giráldezéknek ezzel már hat pontos előnye van a tabella élén.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: