Cancelo: Engem nem igazán érintenek a kritikák, a fiatalabbakat viszont jobban

A portugál szélsőt elmondása szerint nem igazán foglalkoztatják a kritikák, mivel azonban a csapat rendkívül fiatal, így ez erősen kihathat a teljesítményre.

Komoly feladat vár kedd este a Barcelonára, a katalánok ugyanis a Porto csapatát fogadják 21 órától. Egy esetleges győzelemmel Xaviék biztosítják helyüket a legjobb tizenhat között, ellenkező esetben viszont akár a továbbjutás is komoly veszélybe kerülhet. A tréner mellett ezúttal a nyáron kölcsönbe érkező portugál szélső védő, João Cancelo állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A Porto lesz az ellenfél

„Egy döntőként fogjuk fel ezt a találkozót. Pontosan tudjuk, mennyire fontos ez a klub számára. A Shaktar ellen már biztosíthattuk volna a továbbjutást, de nem végeztük el a házi feladatot. Nagyon nehéz lesz, efelől biztos vagyok, a Porto elvégre egy erős csapat, kiváló edzővel és játékosokkal, de nyernünk kell.”

Az önbizalom fontossága

„Az utóbbi meccseken nem úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna, de a Rayo ellen már jobban éreztük magunkat, persze még így is messze volt ez a tökéletestől. A csapat minden tagja tisztában van azzal, hogy javulnunk kell. A fontos játékosaink közül a legtöbb már felépült, például Frenkie. A futball egyik legjobb tulajdonsága, hogy nem kell sokat várnod a javításhoz, három nap múlva ismét lehetőséged van erre.”

A kritikák hatásai

Én személy szerint nem gondolom, hogy ez túlságosan nagy hatással lenne ránk. Rám személy szerint legalábbis biztosan nem. Persze én kicsit idősebb vagyok az átlagnál, a csapatunk pedig alapvetően nagyon fiatal. A Barcelona egy óriási klub, mely nagy nyomással jár, amit tudnod kell kezelned.

A nyerő mentalitás

„Nem hiszem, hogy hiányozna belőlünk a győztes mentalitás, egyszerűen nagyon fiatal a csapatunk, ők pedig még nem rendelkeznek akkora tapasztalattal, mint én vagy Gündo például, de ez idővel javul majd.”

Nem elégedetlen magával

„Jól kezdtem az itteni kalandomat, és most sem vagyok szerintem rossz formában. A jelenlegi egy nem túl jó időszak a csapat életében, amelyen csak közösen tudunk túllépni. Kétségem sincs afelől, hogy ez sikerülni fog nekünk, ebben a keretben ugyanis mindenki elvégzi a munkát, megvan bennünk a kellő ambíció a címek megnyeréséhez.”

Különbségek Pep és Xavi között?

„Minden edző más és más megközelítést alkalmaz, máshogyan értelmezik a játékot. Hálás vagyok Pepnek,, jobb játékossá tett, Xavival pedig nagyon jól mennek a dolgaim, jól érzem magam itt, szeretek ennél a klubnál játszani, ebben a városban élni. A Barcelonában játszani extra motivációt jelent számomra, mivel mindig is itt akartam szerepelni, címeket akarok nyerni velük!”

Lamine Yamal teljesítményéről

Lamine egy hihetetlen játékos. Tizenhat évesen én még az akadémisták között szerepeltem, ehhez képest ő már itt van… Korához képest nagyon látványosan játszik. Igyekszem beszélgetni vele, támogatni őt, megkönnyíteni a dolgát. Csak úgy nyerhetünk bármit is, ha mindannyian összetartunk.

João Félix nehezebb időszakot él meg jelenleg

„A támadóknak gólt kell szerezniük, ez élteti őket. Remek a hozzáállása, de nem tesz jót az önbizalmadnak, ha meccsek óta nem tudsz gólt szerezni vagy gólpasszt kiosztani. Amennyiben holnap betalál, úgy máris átkattanhat valami ott belül, és ismét elkezdheti termelni a gólokat. A futball ilyen.”

További tartalmak: