Megszületett a megállapodás, hétvégén újraindul a spanyol női liga

A bajnokság a második fordulóval folytatódik, a Barcelona szombaton a Madrid CFF csapata ellen lép pályára.

Megállapodás született a kollektív szerződésben foglalt minimálbér összegéről szerdán este – közölte a spanyol női bajnokság, a Liga F hivatalos oldala. A játékosok érdekeit képviselő szakszervezetek és a bajnokság vezetői már jó ideje tárgyalnak egymással a körülmények javításáról, mindezidáig azonban nem született megállapodás, emiatt pedig a múlt heti első fordulót el is kellett halasztani.

A közlemény szerint a két fél egy hároméves szerződést írtak alá, melyben a következők szerint alakul majd a játékosok bérezése:

  • 2023/24-es szezon: 21 000 euró, amely a bajnokság kereskedelmi bevételeinek növekedésétől függően 23 000 euróra növekedhet.
  • 2024/25-ös szezon: 22 500 euró, amely a bajnokság kereskedelmi bevételeinek növekedésétől függően 25 000 euróra növekedhet.
  • 2025/26-os szezon: 23 500 euró, amely a bajnokság kereskedelmi bevételeinek növekedésétől függően 28 000 euróra növekedhet.

A bajnokság tehát pénteken a második fordulóval folytatódik, a Barcelona szombaton 19 órakor, a Madrid CFF csapata ellen kezdi meg a címvédésért folytatott küzdelmet.

További tartalmak: