Oriol Romeu hivatalosan is a Barcelona játékosa lett

A 31 esztendős védekező középpályás 2026-ig írt alá, kivásárlási ára pedig 400 millió euróban lett meghatározva. Romeu szerdán már a csapattal edzett.

Az FC Barcelona szerdán reggel hivatalosan is bejelentette a Girona 31 esztendős védekező középpályásának, Oriol Romeunak a leigazolását, aki így 2011 után visszatér a klubhoz. Oriol 2026-ig írt alá a klubhoz, kivásárlási ára pedig 400 millió euró lesz. A Barcelona hamarosan bővebb tájékoztatást ad Romeu bemutatásának hivatalos programjáról. A játékos szerdán már a csapattal tréningezett.

Oriol két mérkőzésen lépett pályára összesen a felnőtt csapatban, a 2010/11-es szezonban a Deportivo ellen játszott kilenc percet a bajnokságban, illetve végig a pályán volt a Sevilla elleni 3-1-es vereséggel végződő találkozón a Spanyol Szuperkupában. A játékos 2011 nyarán távozott 4,6 millió euróért a Chelsea-hez, ahol bár nem volt meghatározó játékos, de rögtön első idényében Bajnokok Ligáját nyert a Roberto Di Matteo vezette londoni csapattal, az elődöntőben ráadásul a Barcelonát kiejtve, megfosztva a címvédés lehetőségétől. Ezt követően kölcsönbe került a Valenciához és a Stuttgarthoz is, végül 2015-ben a kékek eladták őt a Southamptonnak, ahol hét évet húzott le.

Meghatározó ember a Gironában

Romeu tavaly nyáron aztán hazatért Spanyolországba, ahol a Girona játékosa lett. A 2022/23-as szezonban senki nem játszott nála többet Míchel irányítása alatt, végül pedig a tizedik helyet helyet szerezték meg az idény végén.

Üdv újra itthon, Oriol!

További tartalmak: