Megszülethetett a döntés: ter Stegen hátát megoperálják

A német biztosan lemarad a Spanyol Szuperkupáról, illetve jó esély mutatkozik arra, hogy a BL-nyolcaddöntő első felvonását is nélküle kell majd abszolválnia a Barçának.

Az elmúlt néhány hét kétségek és várakozások közepette telt Marc-André ter Stegen életében, a német hálóőr ugyanis a legutóbbi válogatott szünet alatt szedett össze egy makacs hátsérülést, a fájdalom pedig nem akar szűnni, így helyét az utóbbi meccseken Iñaki Peña vette át. Katalán sajtóhírek szerint porckorongsérvvel küszködik a játékos, a nyilalló fájdalom pedig mostanában már a lábáig is kisugárzik.

A 31 esztendős kapus konzultált a klubbal és a szakemberekkel is, akik a műtétet javasolták számára. A lehetőségek között volt egy konzervatív kezelés is, amivel, bár elmúlhatott volna ez a kellemetlenség, bármikor újra előjöhetne. A Diario Sport újságírója, Toni Juanmartí szerint ter Stegen néhány nap gondolkodási idő után végül a műtét mellett döntött.

Az operációra a következő napokban kerül majd sor, amelyet 2-3 hónapos kényszerpihenő követ. A német így biztosan lemarad a Spanyol Szuperkupáról, illetve jó esély mutatkozik arra, hogy a BL-nyolcaddöntő első felvonását is nélküle kell majd abszolválnia a Barçának.

További tartalmak: