Samuel Umtiti szerződését felbontotta a Barcelona

Umtiti 2016 nyarán csatlakozott a Barcelonához, két évvel később pedig világbajnokságot nyert a francia válogatottal.

Véget ért a hossú évek óta tartó huzavona az FC Barcelona francia védője, Samuel Umtiti körül. A játékos és a klub ugyanis megegyezett a 2026-ig tartó szerződése felbontásáról. Umtiti a tavalyi szezont az olasz Lecce csapatánál töltötte kölcsönben, gyorsan megszerették őt a szurkolók, sokat is játszott, ennek ellenére sem akadt kérője, a megoldás így egyedül a szerződésbontás volt, a klubnak ugyanis továbbra is csökkentenie kell a bérkeretet.

Klasszisnak indult, világbajnok lett

Umtiti 2016 nyarán érkezett a Barcelonához nevelőcsapatától az Olympique Lyontól. A katalánok 25 millió eurót fizettek a francia védőért, aki első idényében rögtön bejátszotta magát a kezdőbe, kiszorítva Javier Mascheranót. Két évvel később aztán a válogatottal felért a világ tetejére, megnyerte ugyanis a világbajnokságot, az elődöntőben ráadásul az ő góljával jutott tovább Didier Deschamps legénysége. Az ezt követő időszak azonban már messze elmaradt a korábbiaktól, sérülés után sérülés következett, a kapcsolata is megromlott a rajongókkal.

Sam 133 mérkőzésen lépett pályára gránátvörös-kékben, ezeken 2 bajnoki címet, 3 Spanyol Kupát és 2 Spanyol Szuperkupát nyert.

Köszönünk mindent, és sok sikert a jövőben!

További tartalmak: