Az Atlético tárgyalna Griezmann vételáráról

Továbbra is bizonytalan Antoine Griezmann pályafutásának alakulása a következő szezontól. Mint tudni lehet, az Atlético Madrid élt a kétéves kölcsön második szezonjával is, így a francia világbajnok idén is Madridban szerepel, ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy marad is ott 2023 nyarán. Griezmann végleges megvásárlása abban az esetben kötelező az Atlético számára, ha azon mérkőzések felén legalább pályán van, […]

Továbbra is bizonytalan Antoine Griezmann pályafutásának alakulása a következő szezontól. Mint tudni lehet, az Atlético Madrid élt a kétéves kölcsön második szezonjával is, így a francia világbajnok idén is Madridban szerepel, ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy marad is ott 2023 nyarán.

Griezmann végleges megvásárlása abban az esetben kötelező az Atlético számára, ha azon mérkőzések felén legalább pályán van, amikor egészséges vagy nincs eltiltva – állítja a GOAL. Ez a tavalyi szezonban teljesült, az idei szezon azonban erőteljesen kérdéses. Bár Diego Simeone számít a franciára, visszatért az előszezonban jó teljesítményt nyújtó Álvaro Morata, illetve ott van még Correa, Cunha és Félix is, így akad bőven posztriválisa.

A másik probléma a 40 millió eurós vételár. Bár Griezmann jókora fizetéscsökkentést vállalt be a visszatérés érdekében, amennyiben nem marad 2023 nyarán is Madridban, úgy az eredeti, 20 millió eurósnál is magasabb nettó bérével kerül vissza Barcelonába, ami hatalmas érvágás lenne a katalánok számára. Az Atlétinél sincs azonban kolbászból a kerítés, így ha lehet, nem akarják, hogy kötelező érvényűvé váljon az opció.

Ehhez kapcsolódóan a Relevonál dolgozó Sergio Fernández annyit írt, hogy az Atlético szándékosan nem játszatta az első két fordulóban 29 percnél többet Griezmann-t, ugyanis ha egyszer is átlépi ezt a számot, kötelező érvényűvé válik az opció, ami azonban ellentmond a GOAL értesüléseinek, amiről feljebb írtam, emiatt illetik fenntartásokkal kezelni ezt. Annál is inkább, mert az előző bajnokin a francia játékost a 61. percben cserélte be Simeone, a mérkőzés azonban 100 perces volt, így már túllépte ezt [nem tudni, hogy amennyiben tényleg igaz ez a félórás sztori, kitérnek-e benne a hosszabbításokra, zavaros számomra az egész..].

Griezmann célja egyértelmű: minél többet szeretne játszani, és mindenképpen ott akar lenni a téli, katari világbajnokágon. A Barcelona nem akarja, hogy visszatérjen, az Atlético pedig nem akar érte 40 millió eurót fizetni. Leginkább két lépés körvonalazódik ki a játékos esetében: vagy tárgyal egymással a Barcelona és az Atlético, és megegyeznek egy alacsonyabb vételárban [ahogyan az történt például Coutinho esetében is], vagy a madridiak úgy intézik a meccseinek vagy játékperceinek [melyik igaz?] számát, hogy ne legyen kötelező érvényű az opció, és jövőre visszatér Barcelonába

További tartalmak: