Messi a nyolcadik, Aitana az első aranylabdáját nyerte, a Barça a legjobb női csapat

Számos Barça-jelölt volt érdekelt a hétfő esti Aranylabda-gálán. A nőknél végül Aitana Bonmatít, a férfiaknál pedig Leo Messit koronázták meg.

Hétfőn este megtartották a 2022/23-as idény Aranylabda-gáláját, melyen ezúttal is több érdekelt játékos sikeréért szoríthattunk. A Yashin-díjra ter Stegen, a férfi Aranylabdára Gündoğan és Lewandowski, a Kopa-díjra Pedri, Gavi és Baldé, a női Aranylabdára Aitana, Rolfö, Patri, Mapi León és Salma Paralluelo, a legjobb női csapatnak járó díjra pedig a Barcelona Femení volt jelölt.

A győztesekre rátérve, a férfiaknál pályafutása során nyolcadszor is Leo Messi kapta a legjobbnak járó elismerést. A Barcelona legendája ezzel ismét csúcsot döntött, a saját rekordját adta át a múltnak. A nőknél sem történt meglepetés, a Barcelona 25 esztendős középpályása, Aitana Bonmatí nyerte a díjat, aki az elmúlt évben a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot és a világbajnokságot is bezsebelte csapatával. Ezzel Alexia Putellas után újabb győztese van a Femenínek, immáron zsinórban harmadik éve a katalánok hozzák el az elismerést. A legjobb női csapatnak járó díjat szintén a Barça Femení szerezte meg.

Ami a többieket illeti, Lewandowski a 12., Gündoğan pedig csak a 14. helyen zárt. A nőknél a 19 esztendős Salma Paralluelo, aki első idényét töltötte tavaly a Barcelonánál, rögtön a harmadik helyre futott be, mögötte Fridolina Rolfö lett a negyedik, Patri Guijarro a nyolcadik, Mapi León a tizenhatodik, Asisat Oshoala pedig a huszadik.

A kapusoknál Emiliano Martínez nyert, Marc-André ter Stegen hiába produkált elképesztő szezont, végül csak az ötödik helyet tudta megszerezni. A legjobb fiatalnak járó Raymond Kopa-díjat a Real Madrid tehetsége, Jude Bellingham nyerte, Pedri a harmadik, Gavi az ötödik, Alejandro Baldé pedig a hetedik lett.

Gratulálunk minden díjazottnak!

További tartalmak: