Xavi: „Pedri és Gavi alapvető eleme a csapat játékának”

Érhető módon csalódottan nyilatkozott a Manchester United elleni 2-1-es vereséget követően a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner elismerően beszélt ellenfelükről, emellett kiemelte Pedri és Gavi játékának fontosságát, akikre nem számíthattak a második meccsen. A mérkőzésről „Az egyenlítő gól nagyon fájt nekünk, ugyanis a saját kapunk előtt veszítettük el bután a labdát. Az első félidőben […]

Érhető módon csalódottan nyilatkozott a Manchester United elleni 2-1-es vereséget követően a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner elismerően beszélt ellenfelükről, emellett kiemelte Pedri és Gavi játékának fontosságát, akikre nem számíthattak a második meccsen.

A mérkőzésről

„Az egyenlítő gól nagyon fájt nekünk, ugyanis a saját kapunk előtt veszítettük el bután a labdát. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, tudtuk, hogy mennyire kemény mérkőzés lesz. Sajnos ez egy újabb komoly csalódás számunkra. Hiába akartuk nagyon a sikert és tettünk meg minden tőlünk telhetőt, nem sikerült. Pedri és Gavi hiánya nagyon érződött a középpályánk játékán. Összességében nem lehetünk büszkék arra, amit elértünk itt, de a Manchester United egy rangos ellenfél volt.”

Tempós volt a meccs

„A Manchester fizikálisan nagyon jól felkészített csapat. A második góljuk abból született, hogy Shaw megnyerte a párharcát, a kipattanót pedig Antony bevágta. Az első gól fájt azonban még egyszer mondom a legjobban. Picit talán többet érdemeltünk volna a látottak alapján, kár, hogy ez a párharc ilyen korán összejött…”

Antony gólja döntött

„Az első félidőben meg volt a lehetőségünk arra, hogy 2-0-val vonuljunk pihenőre. Mi nem lőttük be, ő pedig igen. Remekül szállt be a meccsbe, az ilyen összecsapásokon apróságok döntenek.”

Ismét kudarcot vallottak Európában

„Úgy érezzük, hogy sikerült előrébb lépni a tavalyi évhez képest. Játszhattunk komoly csapatok ellen, mint például az Inter és a United… de nem tudtunk kellően meggyőzőek lenni. Az egyetlen pozitívum, hogy vasárnap ismét meccsünk lesz, így rögtön elkezdhetünk dolgozni a még begyűjthető két kupa megszerzéséért.”

Mi hiányzik?

„Nagyjából azt érzem, amit a Bajnokok Ligájából való kiesésünknél is. Fontosnak tartom, hogy képesek voltunk versenyezni olyan csapatokkal, mint a Bayern München, az Inter és a Manchester United. Versenyben voltunk velük, jövőre pedig erősebben térünk vissza. Ezek nagy csapatok, akik ellen nehéz sikert elérni. Azon dolgozunk, hogy jövőre sikerüljön. Nagyon mélyről kell felkapaszkodnunk, az ilyen csapatok ellen pedig mint mondtam, apróságok döntenek.”

Lecserélte Araújót

„Megelőzésből kaptam le Ronaldot. Semmi probléma nincs vele, bevethető lesz vasárnap.”

Ismét két gólt kaptak, míg a bajnokságban alig kapitulál a védelem

„Nem tudok erre őszintén mit mondani. Ki kell elemeznünk ezt a meccset. Nagy csapatok ellen kellett versenyeznünk, akikkel képesek voltunk szoros meccseket vívni, ez tavaly nem sikerült. Ismét kiemelem: az ilyen meccsek az apró részleteken múlnak. Jövőre visszatérünk és újra nekifutunk, reméljük akkor sikerül majd.”

Gavi és Pedri hiánya

Sergi Roberto kiváló munkát végzett, ahogyan Kessié is, de Gavi és Pedri játéka létfontosságú a csapatnak.

Szükség van a keret megerősítésére?

„Meglátjuk, hogy képesek leszünk-e erősíteni a nyáron. Ami látható, hogy ittlétem alatt eddig nem sikerült Európában teljesítenünk. Önkritikusnak kell lennünk és arra koncentrálni, amin képesek vagyunk javítani. Hiszem, hogy képesek leszünk előre lépni. Jómagam azt látom, hogy a csapat exponenciálisan fejlődik, mióta megérkeztem ide.”

További tartalmak: