Gólgazdag meccs az Arsenal ellen, vereséggel kezdődött az előszezon

Nyolc gólt és intenzív játékot hozott a Barcelona első felkészülési mérkőzése. Xaviék az Arsenallal mérkőztek meg csütörtök hajnalban.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Barcelona. A katalánok az eredeti tervek szerint a Juventus ellen indították volna az új szezont, de több játékos is vírusos, hányással és hasmenéssel járó betegség okán nem tudott volna jelen lenni, így a mérkőzést inkább törölték. Az érintettek azóta meggyógyultak, de szinte biztos, hogy nincsenek még száz százalékos formában, így várták tehát a katalánok a felkészülése végén járó Arsenalt. Mikel Arteta legénysége ugyanis jövő héten vasárnap már a Manchester City elleni Community Shield-en lép pályára.

Az első félidőben viszonylag korán vezetést szerzett a Barça. A 7. percben Abde futott el a szélen, a tizenhatoson belülre érve megjátszotta Raphinhát, aki Ramsdale-be rúgta a labdát, a kipattanót Lewandowski viszont már belőtte. Nem sokáig örülhetett előnyének a csapat, az Arsenal ugyanis a 13. percben egyenlíteni tudott. Szűk tíz perccel később büntetőhöz jutottak a londoniak, amit az egyenlítő találatot szerző Saka elhibázta. A 34. percben újra előnybe kerültek Xaviék. A katalánok egy szabadrúgást végezhettek el a mintegy 25 méterre a kaputól, Raphinha beívelésébe belevetődött az egyik védő, a labda így irányt változtatott és megtréfálta a Ramsdale-t, ami így a kapuban kötött ki. A játékrész vége előtt aztán újra egyenlítettek az angolok, ezúttal a friss szerzemény, Kai Havertz vette be ter Stegen kapuját.

A fordulás után jött a sorcsere a Barcelonánál, az Arsenal pedig rátaposott a gázpedálra. Leandro Trossard az 55. és a 78. percben is beköszönt, így 4-2-re elhúzott Mikel Arteta együttese. A hajrában Ferrán Torres góljával egyre zárkózott a Barça. A végeredményt Fabio Vieira állította be egy zseniális tekerést követően.

Első mérkőzésnek elfogadható volt ez, tisztán látható volt, hogy ez a csapat első meccse, míg az Arsenal jelentősen előrébb tart a felkészülésben. Folytatás a Real Madrid ellen július 29-én.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: