Megtartották az idei első gálát: Barça Femení – Valencia 6:0

Hatgólos győzelmet aratott a Barça Femení a Valencia elleni bajnokin. A mérkőzést az első fordulóban játszották volna le a felek, de a sztrájk miatt elhalasztották.

Gálaelőadást rendezett csütörtökön a Barcelona Femení a Valencia elleni bajnokin. A mérkőzést még az első fordulóban rendezték volna meg, ezt azonban elhalasztották a játékosok sztrájkja miatt.

A vendégek sorsa már a 9. percben megpecsételődött, amikor is Claudia Florentino öngóllal juttatta előnyhöz a katalánokat. A problémák pedig csak sokasodtak a 21. percben, ekkor ugyanis Florentino újabb öngólt vétett. A félidő hajrájában még Aitana szerzett egy szép fejesgólt, Graham Hansen beadásából.

A második félidőben sem vett vissza a Barcelona. A 61. percben a csereként beálló Mapi León szerezte meg idei első gólját egy beadásból, ahol Engen zavarta meg a kapust, a norvég játékos felugrott fejelni, végül azonban nem ért bele, így az közvetlenül kikötött a kapuban. A 63. percben a 400. mérkőzését napokban ünneplő Alexia is beköszönt, ezúttal sikerült értékesítenie a kezezés miatt befújt büntetőt. Nem sokkal később a kétszeres aranylabdás duplázni tudott, de les miatt elvették a találatot. A végeredményt a 74. percben Marta Torrejón állította be egy parádés szabadrúgásgóllal. A végén még a szintén csereként beálló Bruna Vilamala is beköszönt, ám ezt a találatot is érvénytelenítették.

Folytatás vasárnap, a Real Sociedad ellen, szintén hazai pályán.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: