HIVATALOS: Iñaki Peña 2026-ig hosszabbított a Barcelonával!

Az FC Barcelona néhány perccel ezelőtt jelentette be hivatalos felületein, hogy mindenben megállapodásra jutott fiatal hálóőrével, Iñaki Peñával szerződése meghosszabbításáról. A játékos 2026-ig írt alá a katalán csapathoz, kivásárlási ára pedig 400 millió euróban lett meghatározva. Sokáig kérdéses volt, hogy mit lép a nyáron Peña, lévén szerződése lejárt volna a szezon végén. A legfőbb kétségeket […]

Az FC Barcelona néhány perccel ezelőtt jelentette be hivatalos felületein, hogy mindenben megállapodásra jutott fiatal hálóőrével, Iñaki Peñával szerződése meghosszabbításáról. A játékos 2026-ig írt alá a katalán csapathoz, kivásárlási ára pedig 400 millió euróban lett meghatározva.

Sokáig kérdéses volt, hogy mit lép a nyáron Peña, lévén szerződése lejárt volna a szezon végén. A legfőbb kétségeket a játékpercek hiánya ébresztette benne, ami miatt eddig húzódott a megállapodás, végül azonban a maradás mellett döntött a 24 éves hálóőr, aki tavaly óta a csapat másodikszámú kapusa lett.

Iñaki 2012-ben, 13 évesen került a La Masiára, az elkövetkezendő években pedig végig járta a ranglétrát, mígnem 2022 telén kölcsönbe került a Galatasaray-hoz, ahol hat bajnokin és két Európa Liga-meccsen lépett pályára. A szezon végén visszatért a Barçához, tavaly novemberben pedig a Viktoria Plzeň ellen, a Bajnokok Ligájában debütálhatott is a nagy csapat színeiben. Ebben az idényben eddig két kupameccsen, az Intercity és a Ceuta ellen lépett pályára, hazai debütálására azonban még mindig várni kell. Amennyiben a Barcelona már most, a hétvégén megszerzi a bajnoki címet, akár erre sor is kerülhet a hátralévő fordulók egyikében.

 

További tartalmak: