João Félix kölcsönben az idei szezont a Barcelonánál tölti

A portugál játékos egy évre érkezik kölcsönben Barcelonába, a megállapodás vásárlási opciót nem tartalmaz.

Az átigazolási időszak vége előtt nem sokkal az FC Barcelona hivatalos oldalán is bejelentette, hogy mindenben megállapodott az Atlético Madriddal a 23 esztendős támadó, João Félix kölcsönvételéről. A portugál játékos egy évre érkezik kölcsönben Barcelonába, a megállapodás vásárlási opciót nem tartalmaz.

Félix anyagi áldozatok árán érkezik Barcelonába, magas fizetését ugyanis lejjebb adta azzal, hogy 2027-ig szóló szerződését további kettővel megtoldotta, így az évenkénti bére csökkent, így regisztrálhatóvá vált a katalánok szűk fizetési keretébe.

A portugál támadó 131 mérkőzésen lépett pályára eddig az Atlético Madrid színeiben, ezeken 34 gólig és 18 gólpasszig jutott. Viszonya a tavalyi szezonban romlott meg Diego Simeonéval, így télen kölcsönbe került a Chelsea-hez, akik azonban nem kívántak élni nyáron vételi opciójukkal. Félix ennek megfelelően visszakerült Madridba az új szezon kezdetekor, mígnem júliusban egy igencsak érdekes nyilatkozatot tett Fabrizio Romanónak. A támadó nyíltan kimondta, hogy minden álma lenne Barcelonába szerződni, utólag pedig mint kiderült, vágya nem alaptalan volt.

Üdv nálunk, João!

További tartalmak: