Ferrán és Salma a Barça új hetese, kiosztották az idei mezszámokat

A már korábban is meglévő játékosok közül új mezszámot kapott Alejandro Baldé, Ferrrán Torres, Raphinha és Salma Paralluelo is.

Az átigazolási időszak lezárását követően a Barcelona férfi és női csapatánál is kialakultak az idei mezszámot. Ansu Fati kölcsönbe kerülésével tízes mezszám nélkül maradt a keret, utoljára erre 28 éve, 1995-ben volt példa. Azóta Gheorge Hagi, Giovanni Silva, Jari Litmanen, Rivaldo, Juan Román Riquelme, Ronaldinho és Lionel Messi viselte ezt a számot.

Az új igazolások közül João Cancelo a 2-est, Iñigo Martínez az 5-öst, João Félix a 14-est, Oriol Romeu a 18-ast, İlkay Gündoğan pedig a 22-es mezszámot viseli majd. Változott még a száma Alejandro Baldénak, aki az új szerződésével hivatalosan is a nagy csapathoz tartozik, így megkapta a 3-ast, Ferrán Torres Dembélé 7-es mezét örökölte, Raphinha pedig Ferrán 11-esét viseli idén.

Ami a női csapatot illeti, itt is történtek változások. Crnogorčević távozásával a fiatal szélső, Salma Paralluelo idén a 7-est viseli majd, Ona Batlle a 22-est, Esmee Brugts pedig a 24-est választotta. A klub közleményében kiemelte, hogy négy akadémista idén a B és a nagy csapat között ingázik majd. Vicky López (30) már tavaly is kapott lehetőséget Giráldeztől, idén pedig vélhetően csatlakozik hozzá a világbajnokságon bemutatkozó olasz középpályás, Giulia Dragoni (26), Martina Fernández (34) és az előszezonban jól teljesítő balszélső, Lucía Corrales (40) is.

További tartalmak: