Gavi: „Milyen játékos vagyok? Olyan, aki mindig mindent belead a csapatáért”

Rendkívül boldogan és pozitívan nyilatkozott a Real Madrid 3-1-es legyőzését követően az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández, aki első sikerét ünnepelhette vasárnap a csapat kispadján. A tréner mellett megszólalt még Joan Laporta elnök, illetve Ronald Araújo és Gavi is. „Biztos vagyok benne, hogy nekünk égetőbb szükségünk volt erre a kupára, mint a Real Madridnak. Rendkívül […]

Rendkívül boldogan és pozitívan nyilatkozott a Real Madrid 3-1-es legyőzését követően az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández, aki első sikerét ünnepelhette vasárnap a csapat kispadján. A tréner mellett megszólalt még Joan Laporta elnök, illetve Ronald Araújo és Gavi is.

„Biztos vagyok benne, hogy nekünk égetőbb szükségünk volt erre a kupára, mint a Real Madridnak. Rendkívül sokat ad morálisan ez a siker a srácoknak. Nagyon keményen dolgoztak azért, hogy ez sikerüljön, remek a hangulat az öltözőben. Megérdemelték.”

„Ami a mérkőzést illeti, sikerült jó játékkal előrukkolnunk. Gavi elképesztően játszott, kiválóan működött az az elképzelésünk, hogy négy középpályással biztosítjuk a fölényünket a pálya közepén. A játékosok kiválóan alkalmazták az instrukciókat, remekül megértették a feladatukat. A Real Madrid ellen mindig a lehető legjobb kontrollra kell törekedni, mert elképesztően gyorsan tudnak támadásokat építeni, ezt kellett a minimumra csökkentenünk. Végül sikerült, nem is akármilyen játékkal.”

„Gavi teljesítménye? Nem jutok szóhoz! A megtestesült szenvedély és lélek ez a srác. Rossz érzés számomra, ha nem láthatom őt a pályán, óriási hatással van a csapat játékára, és még csak tizennyolc éves…”

Elképesztő, mekkora szívvel játszik a csapatért, iszonyatosan karakteres, veleszületett érzéke van az irányításhoz, a hozzáállása pedig ragályos, mindenkit megfertőz vele. Soha nem tudom őt eléggé dicsérni a teljesítményéért, ennek a srácnak nincsenek határai.

„Kiváló kapcsolatot ápolok Laportával. Boldog vagyok, mivel látom rajta, hogy hisz abban, amit csinálunk, bízik ebben a sportszakmai tervben. Ő maga is tisztában van azzal, milyen mélyről kell visszajönnünk, hogy mennyire nem egyszerű az utunk.”

„Összességében nagyon elégedett vagyok a látottakkal, az is fontos persze, hogy nyertünk, elvégre győzelem nélkül nincs önbizalom, de a mutatott játék még ennél is fontosabb. Ma nem vesztettünk el kényes területeken, felelőtlenül labdákat, a középpályások kiválóan végezték a dolgukat, megértették, mi a feladatuk. Ma mi voltunk a jobb csapat, a játékosaimra pedig mérhetetlenül büszke vagyok, mert rengeteg jogtalan kritikát kaptak a közelmúltban, sokukat kikezdték teljesen feleslegesen. A Real Madrid ellen nyerni egy döntőt óriási dolog, nagyon büszkék vagyunk rá. Rengeteg mindenen mentünk keresztül az elmúlt hónapokban, Leo Messi távozása volt a mélypont, de most már javában zajlik egy új csapat építése.”

„Remek generáció van feljövőben, éhesek a sikerre, vágynak a győzelmekre. Hosszú ideje nem nyertünk már kupát, így reménykedünk abban, hogy ez most egy fordulópontot jelent ezután a nehéz időszak után.”

„Ez az első kupám? Örülök neki, ez némi nyugalmat ad számomra. Ugyanakkor nem térhetünk le az útról, így kell tovább folytatnunk a munkát. Ha a Real Madrid ellen képesek vagyunk így játszani, akkor bárki ellen. Örökké emlékezni fogok erre a sikerre, remélhetőleg nem az utolsó sikerem a csapat kispadján.”

Joan Laporta:

„Ez a siker a csapat második kupája, mióta ismét elnök vagyok, Xavinak pedig az első sikere edzőként. Egy egészen elképesztő generáció van felemelkedőben, egy rendkívül tehetséges, fiatal edzővel a kispadon. Különleges siker ez a szurkolóink miatt is, hiszen megígértük nekik, hogy kemény munkával vissza tudjuk hozni az élményt és az örömöt.”

„Gavi maximálisan megérdemli a mérkőzés embere díjat, hiszen gólt lőtt és kiosztott két gólpasszt. De nem csak Gavi volt fantasztikus, hanem az egész csapat is, akárcsak Xavi Hernández is, aki remekül meccselt. Mindent tud a Barcelona játékáról, megvan a kellő személyisége ehhez a poszthoz, az egyik építőeleme volt annak a fantasztikus stílusnak, amit ma csodálhatnak a szurkolók több csapat meccsén is. ”

„A Real Madrid egy rangos ellenfél, tudják, hogyan kell nyerni és tudják, hogyan kell elegánsan elviselni a vereséget is. Florentinónak volt is néhány szép szava Busquets-nek.”

Gavi:

„Elképesztően boldog vagyok, elvégre ez az első trófeám a Barcelonával. Xavi kiválóan felkészített minket a meccsre, mindent precízen elmagyarázott nekünk, a csapat pedig tökéletesen megértette, mi is a feladata.”

Hogyan jellemezném magamat? Olyan játékos vagyok, aki mindig mindent belead a csapatáért a pályán. Tisztában vagyok azzal, hogy még messze van az út vége számomra, sokat kell még fejlődnöm.

„A nagy ünneplés? Nézd, teljességgel érhető, elvégre egy El Clásicót sikerült megnyernünk, ráadásul egy kupadöntőben tudtuk ezt elérni.”

Ronald Araújo:

„Nagyon boldog vagyok a megnyert kupa miatt, megérdemeltük. Már hosszú ideje keményen dolgozunk ezért, egységben, alázatosan, mint egy igazi család. Azt hiszem ez egy új éra kezdete, ami nagyon jó dolog. Elsírtam magam örömben, mivel hosszú hetekig nem tudtam játszani, kihagytam ezért a világbajnokságot is, ez a siker pedig egy óriási jutalom a családomnak és az orvosaimnak is. Kemény héten vagyok túl, mivel eredetileg nem úgy terveztük, hogy ennyit leszek a pályán, a csapatnak azonban szüksége volt rám. A Betis elleni meccset követően nagyon kivoltam, de aztán szerencsére mégis itt lehettem…”

A győzelem mindig nagy erőt ad neked a folytatáshoz. Ez a csapat egy új generáció, biztos vagyok benne, hogy még sok szép pillanat vár ránk a jövőben.

„A mérkőzés? Nagyon jól játszottunk, mindent úgy csináltunk, ahogyan Xavi kérte tőlünk. Tudtuk, hogy birtokolnunk kell a labdát, a játék egész héten jól működött. Egy döntőben nyerni önmagában is jó dolog, de hogy ezt a Real Madrid ellen sikerült elérni, csak még jobbá teszi ezt.”

„Ez a csapat képes trófeákat nyerni, ez a feladatunk. A mai siker egy fontos mérföldkő a szezonunkat tekintve, ami kihatással lehet a hátralévő hónapokra is.”

További tartalmak: