João Félix: A Barça játékstílusa passzol hozzám, az Atléticóé nem

A portugál támadó beszélt többek között az Atlético és a Barcelona közötti különbségről, továbbá a csapat céljairól is az idei Bajnokok Ligája-évadban.

Szerdán este folytatódik a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei a Barcelona számára is. A katalánok egy nehéz terepen, a Porto ellen lépnek pályára a kiváló hangulattal rendelkező Estádio do Dragão stadionban. Egy esetlegesen győzelemmel komoly lépést tehetnének Xaviék a csoportelsőség felé. A tréner mellett ezúttal a csapat egyik nyári kölcsönigazolása, João Félix állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Mitől fordult ekkorát az élete, mióta elment az Atléticóból?

„A Barcelona egy óriási klub, legendás játékstílussal, amit mindenki ismer. Azt hiszem sikerült megfelelően alkalmazkodnom az itteni körülményekhez. Jól indítottam, de a legnehezebb ezen a szinten maradni az egész idényben. Minden erőmmel azon vagyok, hogy sikerüljön.”

Gyakran kénytelen öt védővel álló fallal szembenézni

„Való igaz, sokkal bonyolultabb ezáltal a lehetőségek megteremtése. Mindent igyekszünk majd úgy csinálni, ahogyan az edző kéri tőlünk.”

Szeretne gólt szerezni a Porto ellen

„Az álmom, hogy minden meccsen betaláljak. Nem számít a helyszín, bárhol játsszunk, gólt akarok lőni. Különleges lesz persze, hiszen a lelátón lesz több barátom és a családtagjaim is. Megpróbálunk jól játszani és nyerni.”

Úgy tűnik, hogy máris megszerették a Barcelona szurkolók

Már sokszor elmondtam, a Barcelona és az Atlético közötti különbség szemmel látható, nem csak a csapaton, hanem magán a két klubon is. A pályán mindenki láthatja a differenciát a felfogás között, ez nem azt jelenti persze, hogy az egyik jó a másik pedig rossz, egyszerűen a Barcelonáé fekszik nekem. Boldog vagyok itt.

Éhes Portóra számít

„Úgy érzem rossz, hogy egy Benfica elleni vereség után közvetlenül ellenünk lépnek pályára, mivel kettőzött erővel és motivációval játszanak majd. A Porto ellen saját stadionjában játszani mindig nehéz, de felkészültünk mindenre. A saját játékunkat kell játszanunk.”

Lépésről lépésre haladnak

„Egyértelmű célunk, hogy továbbjussunk a csoportból. Szeretnénk, ha a Barcelonát ismét a Bajnokok Ligája győzelmére legfőbb esélyeseként tartanák számon, de lépésről lépésre kell haladnunk. Először meg kell nyernünk ezt a meccset és elsőként továbbmenni a csoportból.”

Ő lesz a rotáció következő áldozata?

„Felkészültem erre is. Én is egyike vagyok a keretnek, az edző kezében a döntés, ez pedig így van rendjén. Legyek kezdő vagy csere, mindent megteszek majd a csapat győzelméért. Ha Xavi úgy érzi, hogy csereként kell beállnom, akkor azt fogom tenni.”

A várva várt nagy áttörés szezonja lehet ez számára

Mindig nagy figyelmet szentelek annak, hogy boldog legyek és jó teljesítményt nyújtsak. Ez mindig is így volt az esetemben. Nem hiszem, hogy ez egy különleges szezon lenne, de tény, a dolgok nem mentek jól az előző idényben.

Ki lepte meg leginkább a csapatból?

„Frenkie de Jong nevét mondanám. Ismertem már persze korábbról, de amikor közelről látod minden nap, hogyan gondolkodik, kontrollálja a játékot, hogyan látja a szabad területeket a pályán… lenyűgöző. Lewandowski kimagasló kapu előtti produkciója már nem okozott meglepetést számomra, hiszen tudtam, milyen. Kevés hozzá fogható csatár van.”

További tartalmak: